Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Máris eladják a Ferihegyi repülőteret?

2006.09.14. 09:46
Már csak egy céggel tárgyalnak a Ferihegyi repülőtér megvásárlásáról, az ügylet a hónap végén lezárul, értesült a Magyar Hírlap. A Budapest Airport médiaspekulációnak nevezte a hírt, és nem kommentálja azt.

A Magyar Hírlap információi szerint a német Hochtief építőipari óriás az egyetlen cég, amellyel komolyra fordultak a tárgyalások a Budapest Airport átvételére. A konzultációk valószínűleg a hónap végéig lezárulnak.

A Budapest Airportot tavaly év végén privatizálták rekord áron, akkor a brit BAA vette meg 464 milliárd forintért. Újbóli eladásának híre akkor röppent fel, amikor a spanyol Ferrovial nyáron megvette a BAA-t. A spanyolok már akkor jelezték, hogy elsősorban a londoni Heathrow fejlesztésére koncentrálnának.

Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az Index kérdésére médiaspekulációnak nevezte a híreket, és nem kommentálta azokat. A szóvivő két nappal ezelőtt szóról szóra ugyanezt mondta lapunknak, amikor a Népszabadság szellőztette meg a hírt.

A privatizációs szerződés alapján a repülőteret 2011-ig csak állami beleegyezéssel lehet továbbadni. A Pénzügyminisztériumban szerdán az MTI-nek azt mondták, hogy a tárcánál nem jártak befektetők azért lobbizni, hogy a miniszter engedélyezze a nemzetközi repülőtér 75 évre szóló üzemeltetési jogának továbbadását.

A repülőtérhez közei telket egy ír befektető vásárolná meg a Leisztinger Tamás érdekeltségi körébe tartozó KNB-Fuente cégtől a napilap információi szerint. A szerződést állítólag már alá is írták, és a vételárelőleget is kifizették. Ez az ügylet is lezárulhat néhány héten belül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!