Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötszáz taggal bővül az adóhatóság

2006.07.01. 10:41
Gyurcsány Ferenc az új közteherviselési kultúrával és a jövő évtől egyre több vagyonosodási vizsgálat indításával indokolta, hogy az adóhatóság szerveit ötszáz taggal bővítik. Szíjjártó szerint a miniszterelnök nem sajnálja a pénzt, hogy az emberektől még többet hajtson be.

Ötszáz új alkalmazottal bővítik az adóhatóság szerveit, akik országszerte tevékenykednek majd. A létszámbővítést Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette be az APEH vezetői értekezletén, és a Magyar Nemzet információi szerint mindezt azzal indokolta, hogy az újonnan bevezetett adók behatása teszi szükségessé.

Pénzügyi tehetség

A lap szerint a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy az adóellenőrök feladata, hogy az embereket arra sarkalják, hogy a „pénzügyi tehetségüknek” megfelelően vegyenek részt a az adózásban, és mint azt a Népszava idézte, ez lenne az új közteherviselési kultúra. Az adóellenőrök feladata ezenkívül, hogy elvégezzék azokat a széles körű adóigazgatási eljárásokat és vizsgálatokat is, amelyekre 2007 elejétől kell számítani. A jövő évtől ugyanis ez eddigi néhány száz vagyonosodási ellenőrzés helyett a miniszterelnök szerint legalább tízezerre kell számítani.

Gyurcsány elsőként önmagával szemben kezdeményez vagyonosodási vizsgálatot abban bízva, hogy a pártelnökök és frakcióvezetők követik majd a példáját. Elmondta, ezzel szeretne példát mutatni a politikai elitnek. Kijelentése nyomán Kóka János gazdasági miniszter is közölte, eleget téve a miniszterelnök kérésének ő is aláveti magát egy vagyonosodási vizsgálatnak.

Behajtás

Szíjjártó Péter Fidesz-szóvivő a bejelentésre úgy reagált, látható, hogy Gyurcsány Ferenc sem pénzt, sem energiát nem sajnál ahhoz, hogy még több pénzt be tudjon hajtani az emberektől. A kormány egyébként elégedett az adórevizorok munkájával, mint arról a miniszterelnök beszámolt, az utóbbi hónapokban a tervezettnél egy hajszálnyival több bevétel folyt be az államháztartásba.