Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Ötszáz taggal bővül az adóhatóság

2006.07.01. 10:41
Gyurcsány Ferenc az új közteherviselési kultúrával és a jövő évtől egyre több vagyonosodási vizsgálat indításával indokolta, hogy az adóhatóság szerveit ötszáz taggal bővítik. Szíjjártó szerint a miniszterelnök nem sajnálja a pénzt, hogy az emberektől még többet hajtson be.

Ötszáz új alkalmazottal bővítik az adóhatóság szerveit, akik országszerte tevékenykednek majd. A létszámbővítést Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette be az APEH vezetői értekezletén, és a Magyar Nemzet információi szerint mindezt azzal indokolta, hogy az újonnan bevezetett adók behatása teszi szükségessé.

Pénzügyi tehetség

A lap szerint a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy az adóellenőrök feladata, hogy az embereket arra sarkalják, hogy a „pénzügyi tehetségüknek” megfelelően vegyenek részt a az adózásban, és mint azt a Népszava idézte, ez lenne az új közteherviselési kultúra. Az adóellenőrök feladata ezenkívül, hogy elvégezzék azokat a széles körű adóigazgatási eljárásokat és vizsgálatokat is, amelyekre 2007 elejétől kell számítani. A jövő évtől ugyanis ez eddigi néhány száz vagyonosodási ellenőrzés helyett a miniszterelnök szerint legalább tízezerre kell számítani.

Gyurcsány elsőként önmagával szemben kezdeményez vagyonosodási vizsgálatot abban bízva, hogy a pártelnökök és frakcióvezetők követik majd a példáját. Elmondta, ezzel szeretne példát mutatni a politikai elitnek. Kijelentése nyomán Kóka János gazdasági miniszter is közölte, eleget téve a miniszterelnök kérésének ő is aláveti magát egy vagyonosodási vizsgálatnak.

Behajtás

Szíjjártó Péter Fidesz-szóvivő a bejelentésre úgy reagált, látható, hogy Gyurcsány Ferenc sem pénzt, sem energiát nem sajnál ahhoz, hogy még több pénzt be tudjon hajtani az emberektől. A kormány egyébként elégedett az adórevizorok munkájával, mint arról a miniszterelnök beszámolt, az utóbbi hónapokban a tervezettnél egy hajszálnyival több bevétel folyt be az államháztartásba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!