József, Bánk
-7 °C
0 °C

Mégsem zárja be gyárát a Ringa

2003.08.26. 13:33
Mégsem zárják be a Ringa Rt. kapuvári gyárát. Erről a tulajdonosok, dolgozók és a város képviselőivel állapodott meg Szanyi Tibor a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára. Az üzemet még a héten megvételre, illetve bérletre meghirdetik.
Nem zárják be a Ringa Rt. kapuvári gyárát, erről állapodott meg keddre virradóra Szanyi Tibor, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) politikai államtitkára az érintettekkel, többek között a tulajdonosok, a dolgozók és a város képviselőivel - közölte az FVM politikai államtitkára.

Szanyi Tibor elmondta: a gyár sorsát tisztázó és eldöntő megbeszélést az MSZP képviselőcsoportja kezdeményezte. A megbeszélések eredményeként sikerült megállapodni arról, hogy a tulajdonosok nem zárják be a Ringa Rt. kapuvári gyárát, az üzemet még a héten megvételre, illetve bérletre meghirdetik.

A nyertes a legtöbbet kínáló lesz

Az az ajánlattevő nyeri el a vételi, vagy a bérleti jogot, amelyik a kapuvári üzemért a legtöbbet kínálja, illetve a gyár legtöbb dolgozójának foglalkoztatását vállalja.

Korábbi tájékoztatás szerint a Ringánál 1.100-an dolgoznak. A cég tulajdonosai azután helyeztek kilátásba kényszerintézkedéseket, hogy az első félévben a társaság 2 milliárd forinttal kevesebb árbevételt ért el, mint a tavalyi év hasonló időszakában és 840 millió forintos veszteséget halmozott fel.