Benedek
-5 °C
5 °C

Februártól újra a Ringier adja ki a Mai Napot

2004.01.27. 11:46
Februártól újra a svájci Ringier Kft. adja ki a Mai Nap című bulvárlapot. A kiadó 2000-ben vásárolta meg a lapot, s szinte azonnal megszüntette a kiadványt, majd 2002-ben bérbe adta a kiadói jogokat a Som Média Rt-nek. A Ringier azt állítja közleményében, hogy nem akarja ismét megszüntetni a lapot, hanem hosszú távra tervezi megjelentetését.
A hazai sajtópiacon többek között a Népszabadságot, a Magyar Hírlapot, a Nemzeti Sportot és a Blikket is tulajdonló svájci médiavállalat még 2000-ben vásárolta meg a Mai Napot. Akkor szinte azonnal megszüntette az újság kiadását, és rövid ideig Mai Blikk címen jelentette meg a piacvezető bulvárlapot. Miután azonban rövid idő után, a Színes Mai Lap elindításával megszűnt a kiadó monopóliuma a bulvárlap-piacon, 2002. elején bérbeadták a Mai Nap kiadói jogát a Som-Média Rt-nek.

Az adás-vétel körülményei ismeretlenek

Az adás-vétel körülményeiről, az esetleges pénzmozgásról a Ringier és a Som Média közös közleménye hallgat, meg nem erősített információink szerint azonban a veszteséges bulvárlap kiadói jogáért fizetendő bérleti díjjal adós maradt a Som Média és ennek fejében szálltak vissza a jogok a svájci kiadóvállaltra.

Hosszú távra tervezett jövő

Papp Béla a Ringier Kiadó Kft. ügyvezetője közleményében hangsúlyozta, hogy a "Mai Napnak jelentős, stratégiai szerepet szán a kiadó meglévő lapjai mellett, és az elmúlt másfél év eredményeit elismerve, hosszú távon megalapozottnak látja a bulvár lap helyét a kiadónál és a piacon egyaránt". A Ringier a Mai Napot hasonlóan más lapjaihoz a jelenlegi, önálló szerkesztőségi és kereskedelmi egység fenntartásával tervezi a jövőben üzemeltetni.

Somogyi büszke a Mai Nap eredményeire

Somogyi János, a Zsaru-t, valamint a Bulvár Revü-t is kiadó SOM-Média Rt. vezérigazgatója közleményében kifejtette, rendkívül büszke az eddigiekben elért eredményekre, s egyben szilárd meggyőződése, hogy a Ringier a legmegfelelőbb partner, aki szavatolhatja a több évtizedes lap hagyományainak megőrzését és tovább építését. Az Index úgy tudja, hogy a Mai Nap pozíciói addig tekinthetőek biztosnak, amíg a Ringierrel perben álló Színes Mai Lap is a bulvárpiac szereplője.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft