Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Beolvad a Ringier-be a Magyar Hírlap

2003.11.07. 09:00
Hivatalosan a kiadói háttér erősítése és az erőforrások jobb kihasználása indokolja, hogy a Magyar Hírlap (MH) Rt. egyesül a Ringier Kiadó (RH) Kft.-vel - tudta meg a Napi Gazdaság Czövek Hajnalkától, az MH lapigazgatójától.
A svájci Ringier AG százszázalékos tulajdonában lévő RH mellé 2001 végén került az MH, amely a Magyar Hírlap mellett a nyereséges Mai Nap bulvárlap kiadója is volt. Míg ez utóbbit a Blikkbe olvasztották, a Magyar Hírlap tartalmi és szervezeti korszerűsítését több ütemben valósították meg.

Veszteség

Ám úgy tűnik, a két év csak a veszteségek mérséklésére volt elegendő, hiszen - cégbírósági forrás szerint - az egyesülést a felek a versenyképesség és a nyereségesség növelésével, a költségek csökkentésével is indokolták. Az elmúlt két évben a kiadó által finanszírozott veszteség mintegy 65 százalékkal csökkent, s 2005-re nyereséges működéssel lehet számolni.

Az idén májustól újabb lapkorszerűsítésen átesett Magyar Hírlap az időközben történt 32 százalékos áremelés ellenére stabilan tartja napi 35-37 ezres eladott példányszámát, ami nemcsak a korábbi olvasótábor lojalitását tükrözi, hanem azt is, hogy újabb rendszeres vevőket, előfizetőket is nyertek - tette hozzá a lapigazgató. A veszteségcsökkenéshez valószínűleg hozzájárult az is, hogy az elmúlt évben több sikeres kiadványt jelentett meg az MH.