Nem a Vegyépszeré lesz a Magyar Hírlap

2004.11.16. 12:15
Nem veszi meg a Vegyépszer a Magyar Hírlapot a Ringiertől, jelentette be Tímár Gyula elnök-vezérigazgató. A több befektetőből álló csoport szerint kevés volt az esély arra, hogy megtérüljön a befektetés, illetve az is vétel ellen szólt, hogy "zavart okoztak volna a médiapiacon".
Másfél hétig tartó tárgyalások után a Vegyépszer elnök-vezérigazgatója bejelentette, nem veszik meg a Magyar Hírlapot a Ringier kiadótól. A Vegyépszer egy befektetői csoport nevében tárgyalt a napilap kiadójával, a lehetséges vevők azonban nem vállalták a nyilvánosságot.

A Vegyépszer-elnök azzal magyarázta a befektetők érdeklődését, hogy több politikus és közéleti személy szólalt fel a lap megmentése érdekében. A vásárlást "társadalmi kötelezettségvállalásként" kezelte volna a befektetői csoport.

Új lap

Mint az Index korábban megírta, a Vegyépszer a napilap megszűnése előtt komoly tárgyalásokat folytatott a Ringier kiadóval. Az egyezség akkor azért nem született meg, mert az idő rövidsége miatt a cég nem tudta megismerni a napilap eszközparkját. Tímár Gyula akkor azt nyilatkozta az Indexnek, hogy folytatják a tárgyalásokat.

"A mostani megegyezést hátráltatta, hogy időközben megszűnt a Magyar Hírlap, ezért az új tulajdonosnak mindent elölről kell kezdenie: új szerkesztőséget felállítani, nyomdát találni, előfizetőket szerezni" - fogalmazott Tímár Gyula.

A befektetők két évre előre tervezve nem látták biztosnak a pénz megtérülését sem, így végül úgy döntöttek, nem veszik meg a Magyar Hírlapot. Tímár szerint ennek másik oka, hogy "zavart okozhattak volna a médiapiacon azzal, ha nem tudják biztosítani a lap függetlenségét".

A Magyar Hírlap másfél hete jelent meg utoljára, miután a kiadó nem tudott rá vevőt találni. A szerkesztőség munkatársai akkor úgy döntöttek, új napilapot indítanak, és ehhez nyomdát is találtak.  • Hírek
  • Hírek