Valér
2 °C
8 °C

Magyarországra jönne a Rolls-Royce?

2003.12.01. 15:54
A Lufthansa Technik és a Rollys-Royce új, repülőgéphajtómű-javító vegyesvállalatának keres telephelyet. Lengyelország, Csehország, Anglia és Németország mellett Magyarország is felmerült, mint lehetséges helyszín.
Magyarországi helyszíneket is vizsgál a Lufthansa Technik (LT) és a Rollys-Royce, a két cég új, repülőgéphajtómű-javító vegyesvállalatának keres telephelyet - írja az mti.hu a berlini Der Tagesspiegel lapra hivatkozva.

Nyolcszázmilliós beruházás

A nyolcszázmilliós beruházás nyolcszáz munkahelyet teremtene, és legkésőbb jövő év közepéig eldől, hol is épül fel az üzem. Magyarország mellett szóba jöhet még Lengyelország, Csehország, Anglia, a keleti német tartományok, közülük is legfőképp Brandenburg.

A berlin-schönefeldi repülőtérhez közeli Dahlewitzben a Rolls-Royce már működtet egy hasonló létesítményt, ahol közel ezer főt foglalkoztatnak.

Az LT már jelen van Magyarországon, a hivatalos megnyitó, azaz 2002. szeptember 5. óta napjainkig kilenc Boeing 737-es és nyolc Airbus A320-as repülőgép nagyjavítását végezték el Lufthansa Technik Budapest Kft. csarnokában. A ferihegyi hangárokban 340 fő dolgozik.