Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Ma tárgyalnak a Rolls-Royce-gyárról

2004.01.26. 09:33
A Rolls-Royce a Nápszabadság információi szerint hétfőn tárgyal új repülőgéphajtómű-üzemének lehetséges helyszínéről a magyar kormány képviselőivel.
A lap úgy tudja, a cég képviselői az elmúlt napokban Debrecenben tárgyaltak a tervezett beruházásról, amelynek helyszíneként szóba került a debreceni ipari park is. A Rolls-Royce megbízottaival a város vagyonkezelő holdingja tárgyalt, amely írásos dokumentációt adott át a cégnek Debrecen adottságairól és lehetőségeiről. A beruházás ügyében a lap értesülései szerint a társaság képviselői hétfőn tárgyalnak a magyar kormány képviselőivel Budapesten.

Nyolcszázmilliós beruházás

A berlini Der Tagesspiegel már decemberben arról írt, hogy Magyarországi helyszíneket is vizsgál a Lufthansa Technik (LT) és a Rollys-Royce, a két cég új, repülőgéphajtómű-javító vegyesvállalatának keres telephelyet.

A nyolcszázmilliós beruházás nyolcszáz munkahelyet teremtene, és legkésőbb jövő év közepéig eldől, hol is épül fel az üzem. Magyarország mellett szóba jöhet még Lengyelország, Csehország, Anglia, a keleti német tartományok, közülük is legfőképp Brandenburg. A berlin-schönefeldi repülőtérhez közeli Dahlewitzben a Rolls-Royce már működtet egy hasonló létesítményt, ahol közel ezer főt foglalkoztatnak.

Az LT már jelen van Magyarországon, a hivatalos megnyitó, azaz 2002. szeptember 5. óta napjainkig kilenc Boeing 737-es és nyolc Airbus A320-as repülőgép nagyjavítását végezték el Lufthansa Technik Budapest Kft. csarnokában. A ferihegyi hangárokban 340 fő dolgozik.