Piroska
-11 °C
-2 °C

Romlott húst találtak Kecskeméten

2007.03.01. 12:40
Nagy mennyiségű, emberi fogyasztásra alkalmatlan húst és húskészítményt találtak a hatóságok egy lakossági bejelentés után. A megyei főállatorvos által lezárt raktárból később ismeretlenek élelmiszert szállítanak el, ezért a rendőrség segítségét kérték.

Emberi fogyasztásra alkalmatlan húst és húskészítményeket találtak egy kecskeméti élelmiszerboltban és egy hűtőraktárban - közölte a megyei főállatorvos. A rendőrség pontosította korábbi állítását, vagyis tévedés miatt közölték, hogy két élelmiszerraktárral rendelkezik a gyanúsított cég Kecskeméten. A rendőrség a gyanúsított cég egy élelmiszerraktáránál nyomoz, zártörés vétségének magalapozott gyanúja miatt - mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra százados.

Molnár Zoltán megyei főállatorvos elmondta, hogy lakossági bejelentés alapján kezdett az ÁNTSZ és a Bács-Kiskun Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás vizsgálatot szerdán egy kecskeméti élelmiszerboltban, ahol nagy mennyiségű, emberi fogyasztásra alkalmatlan húst és fagyasztott húskészítményt találtak.

A bejelentés alapján az élelmiszerboltot üzemeltető cég elosztóraktárát is átvizsgálták, ahol szabálytalanul tárolt húst, húskészítményeket és tejterméket találtak, és ott engedélyhez kötött élelmiszercsomagolást is végeztek, ezért az élelmiszerraktárt is lezárták.

Molnár Zoltán beszámolt arról, hogy még szerdán későn este, szintén lakossági bejelentés alapján értesültek arról, hogy a lezárt raktárból élelmiszereket szállítanak el, ezért a rendőrség segítségét kérték.

A főállatorvos kiemelte, eddig nem érkezett bejelentés, hogy rosszullétet okozott volna a bezárt boltból származó húskészítmény, de az élelmiszer-ellenőrző állomás laboratóriumában jelenleg is vizsgálják a lefoglalt húsokat és húskészítményeket.

Mihályné Bornemisza Eleonóra százados, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a rendőrség eljárást kezdeményezett az ügyben. Bejelentés alapján a rendőrök tetten értek és előállítottak szerdán este három személyt, aki ellen zártörés vétség magalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyanúsítottak kihallgatása jelenleg is tart.