Bernadett
-2 °C
4 °C

Magyar légikísérőket keres a Ryanair

2005.01.25. 08:16
Speciális tanfolyamon képezi a Ryanair a Magyarországon toborzott légikísérőket, akik közül a kiválaszotattak egy márciusi, londoni szűrés után a nyáron állhatnak szolgálatba.
Intenzíven toborozza a hajózószemélyzetet Magyarországon az ír Ryanair. Európa második legnagyobb diszkont-légitársasága speciális tanfolyamot is indít február második felében az International House céggel közösen. A jelöltek március cégén Londonban újabb szűrésen vesznek részt, így várhatóan a nyáron szolgálatba állhatnak, akár a tervezett első közvetlen járaton Magyarország és valamelyik brit célállomás között.

Egyelőre nem tudni, hogy a diszkontpiac fenegyerekeként is ismert Ryanair-vezér, Michael O'Leary már a nyár elején elindítja repülőgépeit, vagy megvárja, amíg a Budapest Airport Rt. elkészül az I. számú fogadócsarnokkal, amely kifejezetten és főleg a diszkontcégek kiszolgálását szolgálja, ráadásul olcsóbb is, mint a kettes terminál. Egyik helyettese azonban a múlt héten elszólta magát, amikor kijelentette: most már Magyarország és más közép-európai ország is a terveik között szerepel.

A Ryanair honlapján még nem szerepel Budapest, néhány napja azonban felkerült rá Brno és Wroclaw. A cseh és a lengyel városba március végétől naponta repül a kék farkú Ryanair-gép.