Piroska
-1 °C
5 °C

Mégsem jön februártól a Ryanair

2006.01.23. 14:18
A Portfolio értesülései szerint a korábban beharangozott február közepe helyett csupán áprilisban érkezik hazánkba az ír Ryanair.
Nem február közepén, hanem csak áprilisban érkezik Magyarországora avezető európai diszkont-légitársaságnak számító ír Ryanair. A közel másfél hónapos csúszást az okozza, hogy a vadonatúj Boeing 737-800 típusú gépeket a korábbi sztrájkkal kapcsolatos munkakiesés miatt nem képes időben leszállítani az amerikai repülőgépgyártó óriás.

Az új menetrend szerint április 1-én (szombaton) 9.50-kor száll fel az első járat Sármellékről London-Stansted felé. Ezt követően hetente háromszor, kedden, csütörtökön és szombaton indulnak a repülőgépek. A jelenlegi foglalási lehetőségek alapján nagyságrendileg 20 ezer forintos áron nyílik lehetőség egy felnőtt retúr légiútjára a Balaton és a brit főváros között.

A Ryanair már december végén bejelentette, hogy a késői szállítások miatt a január-márciusi időszakban várhatóan kénytelen csökkenteni tervezett kapacitásait. A korábbi jegyfoglalások teljes árát visszautalja a társaság vagy szabadon választhatóak alternatív járatok.

A Ryanair a kiesés miatt havonta 100 ezer fővel kevesebb szállított utasra számít 2006 első negyedévében, a március végén záruló üzleti év egészére azonban nem módosította profit várakozását a menedzsment.