Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

A Samsung százmillió dolláros beruházással bővíti gyárát

2003.02.05. 15:58
A Samsung SDI 95 millió dolláros beruházással új gyártósort létesít Magyarországon lévő üzemében, sík képernyős televíziók gyártására, közölte a Napi Online a Bloombergre hivatkozva. A vállalatnál kérdésünkre elmondták: további fejlesztéseket terveznek.
A dél-koreai vállalat befektetési kapcsolattartója a Bloomberg szerint bejelentette, hogy a vállalat a növekvő kereslet és az olcsó munkaerő miatt Magyarországot tette európai termelési központjává. Az új gyártóegység évente 1,2 millió lapos képernyőt tud majd előállítani, nagyméretű televíziókhoz. A termelést 2004 februárjában kezdik majd meg.

Duplázódhat a munkahelyek száma

Az Index kérdésére a gödi gyárban elmondták: az első gyártósort 2002 június 17-én adták át. Az üzemben húsz- és huszonegy colos hagyományos színes képernyőket gyártanak.

Az új gyártósor építését áprilisban kezdik el, a munkálatokat várhatóan decemberre fejezik be. A gödi üzemben jelenleg nyolcszázötvenen dolgoznak, a cég becslése szerint az új, sík képcsöveket előállító gyártósor újabb hét-nyolcszáz munkahelyet teremt majd.

Tavaly június és december között másfélmillió képcső készült Gödön, a 2003 terv 2,8 millió.

Még mindig olcsó és jó a munkaerő

A gödiek szerint a Samsung azért döntött a magyarországi fejlesztés mellett (annak ellenére, hogy az utóbbi időben több világcég is elvitte innen gyártását), mert a munkaerő jól képzett, még mindig elég olcsó, és az itt készített termékek fő piaca Európa, ezért nem érné meg mondjuk Kínába telepíteni a termelést.

A vállaltnál hozzátették: további öt-hat fejlesztési ütem várható a következő években, tehát a termelés gyorsan bővül majd.  • Vennék
  • Hírek