Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Soros a legjobb spekuláns a világon

2004.07.22. 08:43
A magyar üzletember vezeti egy tőzsdei magazin listáját, köszönhetően annak, hogy tavaly 160 milliárd forintot keresett.
Soros György végzett az IIA tőzsdei magazin által összeállított befektetői rangsor élén, amely a 2003-ban elért spekulációs eredmények alapján rangsorolja a világ legeredményesebb befektetőit. A nemzetközi körökben is méltán elismert magyar származású üzletember tavaly összesen 750 millió dollárt - több mint 160 milliárd forintot - keresett, és ezzel a teljesítménnyel messze megelőzte a sorban utána következőket.

A többiek

Az ezüstérmes David Tepper 510 millió dollárt kasszírozott tavaly, ami közel 110 milliárd forintnak felel meg. A rangsor első 25 helyezettje 2003-ben összesen ötmilliárd dollárnyi vagyonra tett szert, és ezzel meghaladta az egy évvel korábbi átlagteljesítményt is: az akkori 110 után tavaly kétszázmillió dollár jutott átlagosan egy főre.

Soros György ismertségét számos könyvén, rendkívüli eredményein kívül többek között azzal alapozta meg, hogy több ország devizájával szemben is sikeres hadjáratot folytatott. Közülük a legismertebb és legjelentősebb az angol font és az olasz líra esete volt.