Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Mindenki Xboxot akart

2007.10.25. 10:33
Minden mozog és kipróbálható az új Saturnban, amely a Duna Plazában nyílt meg csütörtök reggel. A cég arra törekedett, hogy a vásárlóknak véletlenül se kelljen zsákbamacskát vásárolniuk. Megnézhetjük, hogyan mosnak a gépek, mennyire zajos a konyhai szagelszívó, internetezhetünk vagy játszhatunk is az áruházban. Az első reggelen persze inkább a vásárlás volt fontos a vevőknek.

Hajnal hat óra óta gyülekeztek az emberek, nyitás előtt pár perccel már hosszú sorokban kígyóztak a Duna Plaza első és második emeletén, hogy bejussanak a Mega Saturnba. Leghamarabb az Xbox fogyott el, ezután a konzol nélkül maradt vevők felirathatták magukat az előjegyzési listára.

Hiánycikkek és nagy sorok

A háztartási gépek, illetve a nagyobb (nehezen mozgatható) termékek esetén sorba kellett állni és kiíratni az árut. Ez okozta a legtöbb bosszúságot a vásárlóknak, hiszen nagyon gyorsan sokan lettek a várakozók között.

Hiánycikk volt még a Samsung egyik olcsó lcd tv-je, ezt a kicsit drágább LG-kkel helyettesítették a Samsung árán.

A két szinten, 5000 négyzetméteren kinyitott negyedik magyarországi Saturn újítása az interaktivitás. Lehet olvasni és internetezni az olvasósarokban - igaz, nyitáskor még a négy gép közül egyik sem volt a világhálóra kötve, de a cég azt ígéri, pillanatok belül megoldják a problémát -, aki meg inkább játszana, konzolok széles választékát próbálhatja ki a játékszigeten. Más kérdés, a mai roham miatt volt kiállított Xbox, amelyet kiszereltek és értékesítettek.

A hifi hangzás szerelmeseinek sem kell szaküzletekbe járni, ha prémiumkategóriás termékeket hallgatnának. A stúdióban 8 millió forintos hangfalpár muzsikál másfél milliós erősítőre kötve. Azt is kérhetjük, mutassák meg, hogy szól a többi készülék.

Kihallgatni a mosógépet

A konyhaszimulátorban mosó- és mosogatógépek, szárítók, páraelszívók állnak rendelkezésre, ezeket is mind ki lehet próbálni, sőt két főzősziget is van, Ez utóbbiak főzőbemutatók helyszínéül szolgálnak majd. A termékek közül egyszerre három működhet, hogy a vásárlók ne csak lássák, hallják is a gépeket működés közben.

Mindezeket azonban nyitás után nem nagyon használták a vásárlók. Mindenki a már megszerzett termékek felett őrködött, amíg párja újabbakat keresett. "Jó dolog, hogy ki lehet próbálni mindent, de nem újdonság ez. Már a szocializmusban is bedugták a tévét, ha kértem" - mesélte az egyik vásárló a konyhaszimulátor mellett.

A nyitással egy időben egyébként még egy új szolgáltatást is bevezetnek a Saturnnál: ezentúl az interneten követhetjük nyomon a javításra leadott termékek sorsát, így mindig naprakész információt kaphatunk arról, hol is jár éppen az áru.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!