Piroska
-2 °C
5 °C

Online kaszinót szervez a Sportingbet

2005.01.31. 08:10
A Szerencsjáték Rt.-nél háromszor nagyobb Sportingbet fejlesztésekbe kezd Magyarországon. A cég adatai szerint tavalyi induláduk óta négyezren regisztráltak honlapjukon.
Magyar nyelvű online kaszinós szolgáltatással bővíti tevékenységét a Szerencsejáték Rt. (SZRT) internetes piaci egyeduralmát megtörő angol bukmékeriroda, a Sportingbet Plc. A fejlesztéseket indokolja, hogy az elmúlt év utolsó hónapjaiban kiemelkedő eredményt ért el a magyarországi forgalom - jelezte a Világgazdaság érdeklődésére Matt Jellicoe, az egymilliárd font feletti éves forgalmával a világ legnagyobb online fogadási cégeként rangsorolt Sportingbet Plc. marketingigazgatója. Az első féléves tervek között szerepel a kaszinós projekt bővítése. A magyar nyelvű oldal elkészítését a svéd Boss Media csoporttal közösen dolgozzák ki.

A sportfogadás 2004 második féléves forgalma, és a fejlődés üteme felülmúlta a várakozásokat. A regisztrált játékosok száma több mint 4000, naponta több százan használják a rendszert. A vezető a cég magyarországi forgalmáról nem kívánt nyilatkozni. A napilap információi szerint az SZRT-nek a tavalyi évben az internetes, telefonos és SMS-es fogadásokból származó 213 millió forintos bevételét jócskán meghaladta a társaság. A legnépszerűbb sport a foci, a tenisz és a jégkorong, de a kosárlabda és a kézilabda is igen sikeres volt. A vezető jelezte: a kedvező eredményeket annak ellenére sikerült elérni, hogy a magyar Szerencsejáték Felügyelet (SZF) részéről folyamatos támadások, büntetések és feljelentések érték az általuk megbízott helyi reklámügynökségeket, ezért a negyedik negyedévben már nem tudták a magyar cég segítségét igénybe venni a reklámfelületek lefoglalásához.

A foglalásokat intéző Provimar Kft.-re például az SZF félmillió forintos bírságot szabott ki. Matt Jellicoe reményei szerint az Európai Unió belső piaci bizottságának várhatóan márciusban megszülető döntése felszólítja majd Magyarországot, hogy az európai joggal összhangban ne korlátozza az angliai szolgáltatások magyarországi hirdetéseit.