Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Távoznak a Fidesz-közeli cégvezetők

2002.06.07. 11:26
Simicska Lajos, az OTP Bank Lakás-takarékpénztárának elnök-vezérigazgatója kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését, és valószínű, hogy június végével elhagyja a pénzintézetet - írta pénteki számában a Magyar Hírlap. A napokban menesztették Nagy Eleket, a Vegyépszer elnökét is.
Simicska Lajos, az OTP Bank Lakás-takarékpénztárának elnök-vezérigazgatója a napokban kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését, és valószínű, hogy június végével elhagyja a pénzintézetet - tette közzé a Magyar Hírlap. Az elnök-vezérigazgató 2001 őszétől meghatározatlan időre szóló munkaszerződéssel töltötte be posztját, így a saját maga által kezdeményezett szerződésbontás miatt nem jár számára végkielégítés. A Simicska távozásával megüresedő elnöki posztra a Magyar Hírlap információja szerint még nincs jelölt.

Simicska Lajos, a Fidesz- körök bizalmi embere és pénzügyi tanácsadója a korábbi kormány alatt adóhivatali elnök volt, majd a Magyar Fejlesztési Banknál töltött be elnöki tanácsadói pozíciót. Innen került át az OTP Bankcsoporthoz, miután a PSZÁF jóváhagyta kinevezését.

Megtarthatja megbízásait a Vegyépszer?

Nem választották be Nagy Eleket a háromtagú igazgatóságba társaságuk május 28-ai közgyűlésén a Vegyépszer Rt. tulajdonosai - köztük a fő tulajdonos, az Épszerunió Rt. Az új elnök, Csegezi László, a sztrádaépítő társaság korábbi stratégiai vezérigazgató-helyettese ugyanakkor várhatóan csak átmeneti jelleggel tölti be posztját.

A cég ismerői a kialakult helyzetből arra következtetnek, hogy július elsejével kerül a végleges elnök a cég élére - várakozásaik szerint az új kormányhoz közel álló delegált személyében - írta a Magyar Hírlap. Abban ugyanis megegyeznek a vélemények, hogy a Vegyépszer érdeke az, hogy korábbi, közbeszerzési pályázat nélkül kapott megbízásai megmaradjanak. Az autópálya- építésre háromszázmilliárdos állami megrendelést kapott Magyar Autópálya-építő Konzorcium egyik tagja, a Vegyépszer Rt. több mint 130 milliárd forintos munkára kapott megbízást az Orbán-kormánytól az utolsó pillanatban. Timár Gyula, aki továbbra is a Vegyépszer vezérigazgatója, a Magyar Hírlapnak elmondta: bízik benne, hogy működésükben nem lesznek problémák, és a kormány által kilátásba helyezett vizsgálat mindent rendben talál a cégnél.

Miniszteri biztos kerülhet a Dunaferr élére

A Népszabadság információja szerint Jancsó Péter, a Graboplast elnök-vezérigazgatója a jövőben miniszteri biztosként irányítja majd a döntően állami tulajdonban lévő Dunaferr munkáját. A vállalat elnöki posztjáról és igazgatósági tagságáról május elején mondott le Faragó Csaba, a korábbi kormányzat egyik bizalmi embere. A vállalatcsoport az elmúlt évet 4,3 milliárd forint, az idei első négy hónapot pedig 7,771 milliárd orint adózás előtti veszteséggel zárta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!