Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távoznak a Fidesz-közeli cégvezetők

2002.06.07. 11:26
Simicska Lajos, az OTP Bank Lakás-takarékpénztárának elnök-vezérigazgatója kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését, és valószínű, hogy június végével elhagyja a pénzintézetet - írta pénteki számában a Magyar Hírlap. A napokban menesztették Nagy Eleket, a Vegyépszer elnökét is.
Simicska Lajos, az OTP Bank Lakás-takarékpénztárának elnök-vezérigazgatója a napokban kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését, és valószínű, hogy június végével elhagyja a pénzintézetet - tette közzé a Magyar Hírlap. Az elnök-vezérigazgató 2001 őszétől meghatározatlan időre szóló munkaszerződéssel töltötte be posztját, így a saját maga által kezdeményezett szerződésbontás miatt nem jár számára végkielégítés. A Simicska távozásával megüresedő elnöki posztra a Magyar Hírlap információja szerint még nincs jelölt.

Simicska Lajos, a Fidesz- körök bizalmi embere és pénzügyi tanácsadója a korábbi kormány alatt adóhivatali elnök volt, majd a Magyar Fejlesztési Banknál töltött be elnöki tanácsadói pozíciót. Innen került át az OTP Bankcsoporthoz, miután a PSZÁF jóváhagyta kinevezését.

Megtarthatja megbízásait a Vegyépszer?

Nem választották be Nagy Eleket a háromtagú igazgatóságba társaságuk május 28-ai közgyűlésén a Vegyépszer Rt. tulajdonosai - köztük a fő tulajdonos, az Épszerunió Rt. Az új elnök, Csegezi László, a sztrádaépítő társaság korábbi stratégiai vezérigazgató-helyettese ugyanakkor várhatóan csak átmeneti jelleggel tölti be posztját.

A cég ismerői a kialakult helyzetből arra következtetnek, hogy július elsejével kerül a végleges elnök a cég élére - várakozásaik szerint az új kormányhoz közel álló delegált személyében - írta a Magyar Hírlap. Abban ugyanis megegyeznek a vélemények, hogy a Vegyépszer érdeke az, hogy korábbi, közbeszerzési pályázat nélkül kapott megbízásai megmaradjanak. Az autópálya- építésre háromszázmilliárdos állami megrendelést kapott Magyar Autópálya-építő Konzorcium egyik tagja, a Vegyépszer Rt. több mint 130 milliárd forintos munkára kapott megbízást az Orbán-kormánytól az utolsó pillanatban. Timár Gyula, aki továbbra is a Vegyépszer vezérigazgatója, a Magyar Hírlapnak elmondta: bízik benne, hogy működésükben nem lesznek problémák, és a kormány által kilátásba helyezett vizsgálat mindent rendben talál a cégnél.

Miniszteri biztos kerülhet a Dunaferr élére

A Népszabadság információja szerint Jancsó Péter, a Graboplast elnök-vezérigazgatója a jövőben miniszteri biztosként irányítja majd a döntően állami tulajdonban lévő Dunaferr munkáját. A vállalat elnöki posztjáról és igazgatósági tagságáról május elején mondott le Faragó Csaba, a korábbi kormányzat egyik bizalmi embere. A vállalatcsoport az elmúlt évet 4,3 milliárd forint, az idei első négy hónapot pedig 7,771 milliárd orint adózás előtti veszteséggel zárta.