Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Simicska Lajos távozik az MFB-től

2001.07.11. 22:04
Simicska Lajos augusztus 1-jével, közös megegyezéssel távozik a Magyar Fejlesztési Banktól - erősítette meg az MFB illetékese a távirati irodának az InfoRádió korábbi értesülését. Az egykori APEH elnök az OTP Lakástakarékpénztár élére kerülhet.
Simicska Lajos augusztus elsejével távozik a Magyar Fejlesztési Banktól. Miskoltzy Zsuzsanna, az MFB ügyvezető igazgatója az MTI-nek szerdán megerősítette: Simicska Lajos közös megegyezéssel hagyja el a bankot. Az egykori APEH elnök 1999. szeptember végétől dolgozott az MFB-nél, az elnök-vezérigazgató mellett létrehozott stratégiai elemző központ szakértőjeként.

Az OTP Bank 100 százalékos tulajdonában lévő OTP Lakástakarékpénztár irányítását elnök-vezérigazgatóként Simicska Lajos veszi át - tájékoztatta az OTP Bank Rt. közleményben a távirati irodát. A közlemény szerint a poszt átvételének feltétele még a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) jóváhagyása.

Simicska Lajos a kilencvenes évek első felében a Fidesz egyik gazdasági vezetője volt. Az adóhatóság elnökévé 1998. augusztusában nevezték ki, a tisztségről 1999. augusztus 31-én mondott le a személyét ért politikai támadásokra hivatkozva.

Az MSZP örömét fejezi ki

Örülünk, hogy Simicska Lajos végre távozik arról a posztról, amelybe a Fidesz tette, de örömünk akkor lesz teljes, ha bebizonyosodik: nem olyan helyre kerül, ahol ismét hatása lesz a közpénzekre - reagált Keller László MSZP-s parlamenti frakcióvezető-helyettes az MTI-nek arra a szerdai hírre, hogy Simicska Lajos távozik a Magyar Fejlesztési Bankból.

A Medgyessy Péter kormányfőjelölt által életre hívott Tízek Társaságához tartozó politikus hozzátette: elvárja a kormánytól, hogy tegye világossá Simicska Lajosnak a fejlesztési bankban végzett tevékenységét.

Szavai szerint Simicska Lajos bár formálisan nem volt döntési pozícióban, a háttérben döntések meghatározója volt.