11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Simor: A forint erõs, ami jó

2007.07.17. 12:11
A Magyar Nemzeti Bank folytatja a kamatcsökkentést, ha az infláció a bank várakozásának megfelelõen csökken, de az enyhítés "konzervatív, mértéktartó" lesz, és csakis "indokolt" esetben várható, idézték Simor Andrást, az MNB elnökét külföldi hírügynökségek. A bank 2008 végére, 2009 elejére várja az árstabilitás elérését.

Simor András kijelentette, a központi bank és a kormány között nincs egyetértés a forint plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sávját illetõen, írta a Reuters hírügynökség. A központi bank támogatná a sáv eltörlését, mert az inflációs cél hosszú távon összeütközésbe kerülhet a sávval, írta a Dow Jones, ugyancsak Simor András véleményét idézve. A bankelnök azt is világossá tette, hogy a kérdés egyelõre nincs napirenden.

Nincs konfliktus

Kétéves távlatban még nem látunk konfliktust, sõt nagyobb távlatban sem. Inkább távolabbi idõpontra gondolunk, amikor szerintünk a sávot meg kellene szüntetni. Ha valamikor és ha egyáltalán a kormány is elérkezettnek látja majd az idõt, akkor megmondja nekünk – idézte az MNB elnökét a Reuters.

Úgy véljük, Magyarországon 3 százalékos tizenkét havi inflációs szint árstabilitásnak felel meg. Reméljük, hogy 2008 végére, 2009 elejére elérjük az árstabilitást – mondta az MNB elnöke a külföldi tudósítóknak Budapesten. Hozzátette, még 3 százalékosnál kisebb infláció sem fékezné a gazdaságot.

Legyen erõs, de ne túlságosan

Simor András elmondta, hogy a júniusban kissé felgyorsult és a piaci konszenzust meghaladó infláció megfelelt az MNB várakozásának. Úgy vélte, a forint jelenlegi erõssége az euróval szemben segíti az árstabilitás elérését, és jó a gazdaságnak is, miközben az export erõs.

A forint erõs, ami jó. Stabil és erõs forintra van szükségünk, de nem annyira erõsre, ami problémákat okozna a gazdaságnak – idézte az MNB elnökét a Dow Jones hírügynökség.  • Hírek
  • Bankszámla