Szilárda
0 °C
6 °C

Többszörös túljelentkezés az egyeurós autókra

2004.05.03. 11:43
Elindult az egyeurós autókölcsönzés Budapesten - közölte az Index kérdésére Tasnádi Zoltán, a Fox Autorent kereskedelmi igazgatója. A Smart kocsikra igen nagy az érdeklődés, minden nap többszörös a túljelentkezés az autókra.
Magyarországon is beindult a fapados autókölcsönzés, Budapesten már egy euróért is lehet autót bérelni. A cég csak internetes megrendelést fogad el, regisztrációt követően. Már többezren regisztráltak a Fox Autorent honlapján - mondta el érdeklődésünkre a cég kereskedelmi igazgatója.

Tasnádi Zoltán szerint ez a szám nőni fog, hiszen folyamatos a regisztráció. Az első napokban többszörös volt a túljelentkezés a Smart autókra. Minden nap nyolc és tizenegy között lehet foglalni autókat a következő napra, és csak a visszaigazolást követően lehet átvenni a gépkocsikat.

Napi harminc kilométer

Mint korábban hírt adtunk arról, a vállalkozás azért tudja ilyen olcsón bérbe adni a Smart típusú gépkocsikat, mert a költségeket a járművek felületén hirdető cégek állják. Az oldalfelületek havi bérleti díja 250 ezer forint és minimum egy hónapot kell igényelni a potenciális hirdetőnek, így a kezdeti húsz darabból álló autóparkkal számolva havi ötmillió forint árbevétellel számol a cég.

Az érdeklődők csak meghatározott feltételekkel bérelhetnek autót. Az ügyfeleknek vállalniuk kell, hogy legalább harminc kilométert tesznek meg naponta, nem hagyják el a fővárost, nem közlekednek autópályán és lemossák, illetve kitakarítják a Smartokat, mielőtt visszaadják.

Nyugat-Európában egyeurós kölcsönző már jó üzletnek számít, Angliában és Ausztriában sikerrel mutatkoztak be. Bécsben az egykori Forma-1-es pilóta, Niki Lauda autóparkjának jelentős bővítésére készül.