Donát
-4 °C
2 °C

Csányi a Sole megvételéről tárgyal

2005.05.09. 10:30
A második legnagyobb hazai tejipari cég tulajdonosai kivonulnának Magyarországról. A Világgazdaság szerint Csányi Sándor megszerezheti a céget.

A szegedi központú Sole Hungária megvásárlásáról tárgyal Csányi Sándor, az OTP bank elnök-vezérigazgatója, írta a Világgazdaság. A Sole nem nyilatkozik a tulajdonosváltásról, ugyanakkor a tejipari szakértők úgy vélik, az olasz tulajdonosi kör kivonulna a közép-európai régióból, és ennek az első lépéseit már megtették a szlovákiai leányvállalatuk, a Sole Slovakia eladásával.

A kivonulást részint az indokolhatja, hogy Magyarország uniós csatlakozása óta kiszámíthatatlanná és veszélyessé vált a tejpiac, mivel a boltok polcain más országok termékei is megjelentek, például itt szabadulnak meg a német és lengyel cégek a felesleges és olcsó termékeiktől, írta a gazdasági napilap.

Hazánkban a Friesland a piacvezető 52-55 milliárd forint éves árbevétellel, Sole pedig a második helyezett a maga 34 milliárdjával. Csányi Sándornak azért is fontos lehet a szegedi Sole megvásárlásával a piacvezető hely közelébe kerülhet, hiszen korábban megszerezte a pécsi székhelyű, 18 milliárd forintos árbevételű Mizót is, írta a Világgazdaság.