Ödön
1 °C
11 °C

Gigaméretű ingatlanfejlesztés Sopronnál

2008.09.16. 07:04
Immár van esély arra, hogy zöld utat kapjon Sopron történetének legnagyobb, mintegy félmilliárd euró (nagyjából 120 milliárd forint) értékű ingatlanfejlesztési programja, miután felgyorsultak a tárgyalások a Polar International és a Businesspark Sopron Zrt. alkotta konzorcium beruházásáról - tudta meg a Napi Gazdaság.

A tervek szerint az Aranytó program - Sopron Golden Lake - a Bécsbe vezető út mentén, egy több mint 90 hektáros területen, az osztrák határtól alig néhány kilométerre valósulhat meg. Egy mesterségesen kialakított tó körül - összesen 250 ezer négyzetméter beépített területen - többek között ötcsillagos wellness-szálloda, kaszinó, bevásárló-, 1200 férőhelyes konferencia-, valamint rekreációs központ, sportlétesítmények és éttermek épülnek. A program második ütemében negyven luxusvilla, kilenclyukú golf- és korcsolyapálya, szabadtéri strand és további szállodák következnek. A konzorcium az építkezést saját erőből, hitelből valósítja meg.

A nagyszabású ingatlanfejlesztési program terveit a beruházók már a tavasszal bemutatták, és bejelentették, annak támogatásáról tárgyalásokat kezdtek a helyhatósággal. Miután az önkormányzat kisebb módosításokkal áldását adta a fejlesztés előkészítéséhez, hozzáláttak a megvalósíthatósági tanulmány összeállításához - mondta Fábiánkovits Ferenc ügyvezető igazgató a Kisalföldnek.

Ezzel párhuzamosan a különböző egyeztetések is felgyorsultak. Fábiánkovits szerint egyelőre még nem látni, hogy az építkezés mikor kezdődhet, mivel előbb a szabályozási tervet is el kell készíteni. Ráadásul a terület jelentős része magánszemélyek tulajdonában van. Az ügyvezető abban bízik, hogy a legfontosabb kérdéseket az idén vagy a jövő év első felében sikerül tisztázni. Az is tény azonban, hogy a frekventált terület - amely Sopron szinte egyetlen, nagyobb volumenű ingatlanfejlesztésre alkalmas térsége - beépítésével korábban már több beruházó is próbálkozott, ám eddig egyik terv sem valósult meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?