Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Megveheti a Spar a Kaiser's-t

2003.08.13. 09:59
A 14 Billa-üzlet után a 22 szupermarketből álló magyar Kaiser's-lánc, illetve maga a cég is a Spar Magyarország Kft. tulajdonába kerülhet, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a tranzakciót - mondta a Napi Gazdaságnak Nemes Tibor, a Spar ügyvezető igazgatója.
A Kaiser's-üzleteket szeptember végétől-október elejétől működteti a Spar, amely hat évig nem változtatja meg a boltok nevét. A több mint ötezer dolgozót foglalkoztató Spar továbbra is a hálózatbővítést tartja egyik legfontosabb feladatának. Erre alapozzák a folyamatos forgalomnövekedést is. Néhány nappal ezelőtt Keszthelyen nyitottak meg egy közel 700 négyzetméteres szupermarketet, s még ebben a hónapban Szerencsen is új üzletet nyitnak, de Budapesten is építkeznek.

Száz szupermarket

Döntés született arról is, hogy jövőre újabb több milliárd forint értékű beruházási programot hajtanak végre. Interspar-üzlet épül Pécsett és Keszthelyen, s az ország különböző pontjain - például Celldömölkön és Fonyódon - további tíz szupermarketet nyitnak. Az új üzletek harmada saját beruházásban, mintegy 300 millió forint költséggel épül, míg a többit bérlik, ám ezek is üzletenként legalább 120-130 milliós inveszticiót igényelnek.

Jelenleg több mint száz szupermarketet üzemeltetnek, de hozzájuk tartozik a tizenhat Interspar-áruház is. A program része a hálózat egységesítése is, a jövőben elsősorban 600-700, illetve 900 és 1000 négyzetméter körüli egységeket szeretnének működtetni. A Spar Magyarország Kft. idén 140 milliárd forint bruttó forgalommal számol - tette hozzá az ügyvezető igazgató.