Valér
4 °C
8 °C

Gyorsan nő az online fogadási piac

2005.06.08. 09:45
Világszerte egyre dinamikusabban nő az online fogadás népszerűsége. Ezt bizonyítják a Sportingbet napokban közzétett harmadik negyedéves pénzügyi eredményének adatai is. Magyarországon egy hónapja kezdte meg működését Európa másik vezető online fogadási irodája, a Betandwin.com.
Az online fogadás egyre nagyobb népszerűségét tükrözik a Sportingbet napokban ismertetett pénzügyi eredményei. Nemzetközi szinten a Sportingbet forgalma január óta 31,1 százalékkal, mintegy 390,5 millió angol fonttal nőtt - tájékoztatta a cég az Indexet. A bruttó nyereség 137,5 százalékkal, vagyis 57 millió fonttal emelkedett az utolsó negyedévben, míg az adózás előtti nyereség, várakozásokat felülmúló, 226,2 százalékos növekedése 13,7 millió fontot eredményezett a harmadik negyedévben, ami 32 millió angol font adózás előtti nyereséget jelent az utolsó kilenc hónapban.

Egyre népszerűbb

A fokozódó fogadási kedvet jelzi az is, hogy világviszonylatban az előző negyedévben 11 százalékkal nőtt a Sportingbet regisztrált felhasználóinak száma, így ma már számuk meghaladja a 2,5 milliót, közölte a cég. A másodpercenkénti fogadások száma kilencről tizennégyre nőtt a harmadik negyedévben. A sportfogadásokhoz hasonló népszerűségnek örvend a póker is, tizennégy játszmát játszanak le másodpercenként a tavalyi nyolchoz képest.

A nemzetközi tendencia a hazai piacon is megfigyelhető. A Sportingbet magyar nyelvű honlapjának felhasználói köre folyamatosan bővül: a regisztrált játékosok száma már meghaladja a kilencezret. A Sportingbet tájékoztatása szerint az online fogadás hazai népszerűségét jelzi, hogy az online fogadási iroda forgalma teszi ki a magyar sportfogadási forgalom egyre jelentősebb szeletét. Lapértesülések szerint a Sportingbet működésének hat hónapja alatt nagyságrendileg nagyobb bevételre tett szert, mint a Szerencsejáték Rt. az internetes, sms-es és telefonos játékaiból. A Szerencsejáték Rt. idei első negyedéves adózás előtti eredménye 1,4 milliárd forint volt, ami fele a múlt év azonos időszakában elért 2,8 milliárd forintnak.

Jönnek a nagyok

A magyar piac nagyságát mutatja, hogy Európa vezető irodái is ide tartanak. Májusban kezdte meg működését az osztrák Betandwin.com. A Betandwin.com 855 millió eurós forgalmat bonyolított tavaly. Honlapján jelenleg napi több mint negyven sportágban akár négyezer fogadásra van lehetőség.

A cég megjelenésével már két vezető online fogadási iroda működik az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Rt. által korábban egyedül uralt szerencsejáték-piacon. A Szerencsejáték Felügyelet a rendőrséghez fordult tiltott szerencsejáték szervezése miatt. Mint korábban hírt adtunk róla, a Szerencsejáték Felügyelet tavaly félmillió forintos bírságot szabott ki a Sportingbet ügyben. Ez ellen fellebbezett az érintett, a Pénzügyminisztérium pedig az idén márciusban megsemmisítette a felügyelet határozatát.