Judit
2 °C
7 °C

Kétmilliárd forint az új sportnapilap mögött?

2002.01.03. 13:54
Új sportnapilap megjelenése várható: valószínűleg már a jövő héten megalakul az újság kiadója és a tavaszi országgyűlési választások után kerül utcára a színes sportlap első száma. A kiadója egy kétmilliárd forintot befektetni szándékozó, eddig inkognitóját megőrző amerikai nagybank lesz. Az új lapnak még nem tudni a nevét.
Ismét nagy vállalkozásba kezd Magyarországon egy amerikai bank, még meg nem alapított lapkiadója, sportnapilapot szeretnének ugyanis létrehozni. A terv nem újsütetű, hiszen a kilencvenes évek elején Gyárfás Tamás vágyai között is szerepelt a Sport plusz hetilap mellett egy sportnapilap indítása. Kétezer tavaszán azonban nem ő, hanem a Deutsch Péter fémjelezte Híd Rádió Rt. elindította a Színes Sportot.

A Színes sportnak nem sikerült

A Ringier tulajdonában lévő közel százezres példányszámmal rendelkező Nemzeti Sportnak azonban nem jelentett konkurenciát a kezdetben harmincezres példányszámmal büszkélkedő újság, hiszen egy évet sem ért meg. A Színes sport úgy tűnt, hogy biztos háttérrel rendelkezik, de szinte egyik napról a másikra szűnt meg.

A Híd Rádió Rt. nagyobb lehetőséget látott a Színes Mai Lap finanszírozásában, és jelenleg is a lap kiadója. Egy eddig inkognitóját megőrző amerikai cég azonban ismét gondolt egy merészet, és zömmel a Színes Sport gárdájára építve várhatóan májusban útjára indítja az új sportnapilapot. Érdekesség, hogy az eredeti tervekben március 14-e szerepelt, de mára bizonyos: csak a választások után olvashatjuk az újságot.

Színes újság, nagy terjedelem

A lap ugyancsak színes lesz, és a jelenlegi orgánumokhoz képes nagyobb terjedelemben kerül az utcára, de a nevéről egyelőre még nem tudni. A Színes Sport indulása előtt a Népsport névért harcot folytattak, de végül nem sikerült megszerezni a jogot.

A tudományos kutatás támogatása is a célok között szerepel

Az MTI értesülése szerint a kiadó a jövő héten alakul meg egy amerikai nagybank és annak ázsiai leányvállalata finanszírozásával, amelyek a közeljövőben alapítványt hoznak létre többek között a lap finanszírozására is. Ez az elképzelések szerint az induláskor kétmilliárd forint tőkével rendelkezne, és céljai között szerepel a tudományos kutatás, illetve a tudományos élet fokozott támogatása is.

Információnk szerint a főszerkesztő a korábban a Nemzeti Sportnál, a Színes sportnál, és a Magyar Hírlapnál is ténykedő Szekeres István lesz, és ő már néhány szerkesztővel és újságíróval jelenleg is alkalmazásban áll. Az újságnál a hírek szerint a szokottnál magasabb fizetések várhatók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?