Tekla
5 °C
19 °C

Jövőre jön a Starbucks Magyarországra

2008.05.20. 10:32
Hosszas előkészületek után 2009-ben itthon is megnyílik az első Starbucks kávéház. Romániában és Csehországban már van Starbucks. Jövőre a magyar mellett a lengyel piacon is megjelenhet a cég.

Az Amrest Holding és a Starbucks tavaly megkötött együttműködésének eredményeképpen 2009-ben megjelenik itthon is a kávézólánc. Az együttműködési szerződés keretében az Amrest eddig a leendő éttermek megnyitásához szükséges piackutatást végezte el, ennek eredményeképpen született a jövő évi nyitás bejelentése – írja a Pénzcentrum.

A Franchiseportál híradása szerint a Starbucks Magyarországon kívül még Lengyelország felé kacsintgat, emellett Csehországban és Romániában is van már egysége. Amint azt a Starbucks európai, közel-keleti és afrikai térségének elnöke egy közleményben elmondta, nagyon elégedettek a bukaresti egység nyitásával, hiszen ez jelenti az első lépést a közép- és kelet-európai régióban tervezett terjeszkedés útján, illetve jelzi a cég elkötelezettségét a koncepció nevezett régióban történő elterjesztésére.

A koncepció egyébként 35 évvel ezelőttre tekint vissza, az ötlet Seattle-ben született meg. Az alapító célul tűzte ki, hogy az addigi amerikai kávézási szokások helyett egy európai mintát honosít meg. Azonban ezt nem franchise formában teszi, csak "franchise-értékkel bíró" hálózat képében. Ez röviden a fogyasztók szemében egy adott márka vagy szolgáltatás népszerűségét és ismertségét jelenti.