Emma
5 °C
10 °C

Csak a Keleti nem fogad Budapesten

2008.12.21. 21:29
A vasárnap esti helyzetkép szerint Budapesten csak a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, a Nyugati pályaudvar és a Déli pályaudvar működik - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke. Sztrájkolnak Miskolc Tiszai pályaudvaron és Szombathely sem tud indítani és fogadni vonatokat.

A Nyugati pályaudvarról indulnak vonatok Vácra, Veresegyházára és Esztergomba. A Déliből pedig Székesfehérvárra, Győr felé, Pusztaszabolcsra és Dunaujvárosig lehet eljutni vonattal. A Déli pályaudvaron azután indulhatott meg a forgalom, hogy az éjszakai műszak mégis felvette a munkát - közölte Kavalecz Imre.

Budapest környékén, Rákoshegy-Újszász-Szolnok között járnak a vonatok. A ceglédi vonatok és a Szeged felőliek Kőbánya-Kispestig közlekednek, illetve innen indulnak. Rákoson, Aszódon és Hatvanban sztrájkolnak, ezért csak Pécel és Gödöllő között jár egy-egy vonat, de Budapestre nem tudnak eljutni innen a szerelvények. A szolnoki és a ceglédi pályaudvar is üzemel.

Miskolc Tiszai pályaudvaron sztrájkolnak, ezért Ózd felé, továbbá Hidasnémeti, Szerencs felé nincs vasúti összeköttetés. Nyékládháza és Hort-Csány között járnak a vonatok - írta Kavalecz Imre.

Debrecen, Nyíregyháza környékén közlekednek a vonatok, Mátészalkán viszont nem járnak. Szeged állomás nem indít, nem fogad, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a szerelvények Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között - fűzte hozzá.

Szombathely még mindig nem tud indítani és fogadni vonatokat. Akadozik a közlekedés Kaposvár térségében is - tájékoztatott Kavalecz Imre.

Az egy hete tartó sztrájk azt követően folytatódott vasárnap, hogy vasárnap sem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között. Az egyeztetést hétfőn 17 órakor folytatják.