Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megépül az első magyar stresszkezelő

2008.04.10. 07:56
Az ország első stresszkezelő központja épülhet fel Zalaegerszegen. A beruházó külföldi vendégekre is alapozza szolgáltatásait. Négycsillagos gyógyszálló is lesz a komplexumban.

Az ország első stresszkezelő központját építheti fel Zalaegerszegen az Aquacity és a tavaly elkészült fedett termálfürdő mellett az Aquaplus Kft. - erősítették meg a Napi információit a helyhatóságnál. A mintegy 3 milliárd forintos beruházás része lesz egy már korábban tervezett 150 szobás, négycsillagos gyógyszálló és elkészül a különböző pihenőhelyeket, kereskedelmi létesítményeket magába foglaló úgynevezett termálsétány is.

György Zoltán, az Aquaplus Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az önkormányzattal együttműködve olyan egészségügyi központot akarnak kialakítani, amely nemcsak a hazai, hanem a külföldi vendégek számára is vonzó lehet. Itt elsősorban a munkahelyi stressz emberi szervezetre gyakorolt hatását mérik majd.

A város nagy cégeivel várhatóan keretmegállapodásokat kötnek a különböző szolgáltatásokról. A beruházás előkészítése már elkezdődött. Az Aquaplus még 2005-ben, egy komplex, több mint ötmilliárdos egészségügy-turisztikai program megvalósításáról állapodott meg a zalaegerszegi önkormányzattal.

A társaság tavaly - közbeszerzési pályázaton - 17 évre elnyerte a nem sokkal korábban elkészült helyi termálfürdő és tóstrand üzemeltetési jogát, a város pedig 1,2 milliárd forintos költséggel felépíttette úgynevezett színterápiás, egész évben nyitva tartó fedett termálfürdőjét. Az Aquaplus időközben egy üdülőfalut is kialakított a többhektáros területen.