Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

A Sugár üzletközpontot fejlesztené a Fotex

2003.12.05. 08:58
Az Örs vezér téri Sugár Áruház 98,3 százalékos tulajdonosává vált a Fotex Rt., miután leányvállalata, a Keringatlan Kft. teljes egészében megvásárolta a korábbi résztulajdonos Szivárvány Vagyonkezelő Rt.-t.
Az Örs vezér téri Sugár Áruház 98,3 százalékos tulajdonosává vált a Fotex Rt., miután leányvállalata, a Keringatlan Kft. teljes egészében megvásárolta a korábbi résztulajdonos Szivárvány Vagyonkezelő Rt.-t. A Fotex egyébként már korábban szemet vetett az üzletközpontra, tulajdonrészét az idén két tranzakcióban már 75 százalék közelébe növelte. A vételár nagyságát a felek nem hozták nyilvánosságra.

Milliárdos felújítás

Kenedi Róbert, a Fotex vezérigazgatója a Napi Gazdaság kérdésére elmondta: komoly fantáziát látnak a Sugárban. Az Örs Vezér tér - köszönhetően a metró és buszmegállóknak, a HÉV végállomásnak, valamint az ott lévő üzletközpontoknak - a város egyik legfrekventáltabb helye, s mint ilyen, jelentős üzleti potenciállal bír, így ideális hely egy bevásárlóközpont számára.

Az 1980-ban nyitott Sugár a maga korában rendkívül modern áruháznak számított, ám azóta nyomot hagyott az idő az épületen. Az áruház megnyitása óta ráadásul jelentősen átalakultak a vásárlási szokások is, amelyeknek a jelenlegi formájában az áruház nem tud megfelelni. A Sugár modernizálása, a mai igényeknek megfelelő átalakítás milliárdos nagyságrendű beruházást igényelhet majd a Fotex részéről.

A társaság azonban úgy számol, hogy az üzlet ezzel együtt is jó befektetésnek tűnik. Az áruház hasznosításának részleteiről egyelőre nem határozott a Fotex. Annyi azonban bizonyos, hogy az ingatlan részeit piaci alapon értékesítik, a bérlők kiválasztása során - akárcsak eddig - a Fotex leányok semmiféle előnyt nem élveznek.