Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Októberben nyílik az új Sugár

2004.09.07. 13:24
Október közepére készül el a Sugár üzletközpont átalakítása - tudta meg az Index. Az Örs Vezér téren lévő áruházat a tulajdonos, a Fotex Rt. újítja fel.
Már két hónapja folynak a munkálatok a Sugár üzletközpontban. Az 1980-ban nyílt áruház teljes belső területét átalakítják - tudta meg az Index. Lapunknak annyit még sikerült kideríteni, hogy a kétemeletes áruház első emeletén piactér lesz. A felújítás, illetve átalakítás első menete október közepére készül el.

A felújítás végéig sem a tulajdonos Fotex Rt, sem a felújítást végző és a Fotex-csoporthoz tartozó Sigma Portfóliókezelő és Ingatlantanácsadó Kft. nem nyilatkozik. Annyi bizonyos, hogy az üzletek egy része az átalakítás alatt is nyitva tart.

Siker vagy bukás?

A Várszegi Gábor vezette Fotex Rt. tavaly év végén lett a Sugár Áruház 98,3 százalékos tulajdonosa. Akkor a cég leányvállalata, a Keringatlan Kft. egészében megvásárolta a korábbi résztulajdonos Szivárvány Vagyonkezelő Rt.-t.

Kenedi Róbert, a Fotex vezérigazgatója akkor azt nyilatkozta, hogy komoly fantáziát látnak a Sugárban, mert Budapest egyik legfrekventáltabb helyén van, és komoly üzleti potenciállal bír. Az Index szerette volna megkérdezni, hogy az áruház közvetlen szomszédságában átadott Árkád üzletközpont nem rontja-e a Sugár értékét, de senki nem kívánt nyilatkozni.

Sajtóhírek szerint az üzletközpont mai igényeknek megfelelő átalakítása milliárdos nagyságrendű beruházást igényelhet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!