Taksony
-2 °C
3 °C

A Summit Motors megtámadta az állami autótendert

2003.06.11. 18:20
A Summit Motors Hungary Rt. jogorvoslati eljárást indított a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI) alsó és közép kategóriás személygépkocsik szállítására indított közbeszerzési eljárás eredményhirdetése kapcsán -tájékoztatta az MKGI az MTI-t szerdán.
Közleményében a Summit azt állítja, hogy nem kapták meg azt a faxértesítést, melyben az MKGI a megajánlott autó bemutatását kérte, és így kizárták az eljárásból.

A tájékoztató szerint a Summit által is elfogadott ajánlati felhívás kimondja: a pályázóknak a megajánlott gépkocsikat be kell mutatni az MKGI telefax értesítése alapján.

MKGI: a Summit nem jelent meg

Az MKGI rendelkezésére álló dokumentumok szerint a május 7-i bemutatóra szóló felkérést az MKGI május 5.-én mind a 11 ajánlattevő részére telefaxon továbbította, melyet az érintettek faxgépei visszaigazoltak. Ennek ellenére a bemutatón a Summit nem jelent meg, ezért az MKGI a közbeszerzési törvény és a pályázati felhívás előírásait követve érvénytelennek nyilvánította a pályázatot - tartalmazza az MKGI közleménye.

Az MKGI a 2003. június 4-i Közbeszerzési Értesítőben tette közzé, a 4,8 milliárd forint összértékű, 1510 darab alsó és közép kategóriás személygépkocsi valamint áruszállító tehergépkocsi beszerzésére kiírt nyílt közbeszerzési tender végeredményét, amelyet 6 részteljesítésben hirdetett meg.

A győztesek

A győztesek között megtalálható az Opel Southeast Europe Kft., amely 3 részteljesítést nyert el, mintegy 1,16 milliárd forint összegben. A Citroen Hungária Kft. egy részteljesítést szerzett meg 1,3 milliárd forintért. A Strasszer AutoSystem Kft. 1,175 milliárd forintos megbízást kapott egy részteljesítésre. A negyedik győztes a Porsche Hungária lett, amely mintegy 1,2 milliárd forint értékben szállíthat gépjárműveket az MKGI-nek.

A tenderre tizenegy ajánlat érkezett, összesen 55 változatban, köztük az MKGI által később kizárt Summit Motors, amely 3 változatú ajánlatot tett.