Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Jövő héten mutatják be az új Suzukit

2003.04.03. 11:48
A napokban leálltak a Swift sorozatgyártásával és az üzem bővítése után a WagonR+ modellel párhuzamosan készülnek az új családi autók, közölte a Népszabadság. Az első kocsit a konszern elnöke és más meghívottak jelenlétében, házi ünnepségen vezeti majd le a gyártósorról Medgyessy Péter miniszterelnök.
A jelenlegi százezerről kétszázezerre növeli magyarországi kapacitását a Suzuki Motor Corporation, írja a lap. A Magyar Suzuki Rt. 40 milliárd forintot fordított esztergomi kapacitásának növelésére és új modellek gyártásának előkészítésére. Esztergomban április 10-én mutatják be a Swiftet felváltó családi autót, majd 2004-ben indul a Concept S prototípus alapján készülő sportkocsi gyártása.

Chevrolet Cruze
Az új esztergomi Suzuki a közelmúltban bemutatott Chevrolet Cruze modellel mutat sok közös vonást, fejlesztésében és tervezésében is részt vett a General Motors. Az új program keretében azonos padlóvázra és hajtásláncra épül a Suzuki Kei, az Alto Lepo, a Lupin és az Ignis.

Forgalmazás májustól

Az Index kérdésére Tihanyi Tamás, a Suzuki pr- és marketingmenedzsere megerősítette: a Swift gyártása leállt, az új modell sorozatgyártása áprilisban, forgalmazása májusban indul. Az igazgató nem kívánta kommentálni az új modellről eddig megjelent híreket. Mint mondta, az eddig közzétett képek a Suzuki korábbi modelljeit ábrázolják, hogy az új autó azokra mennyiben hasonlít, arról nem nyilatkozott.

Concept S

2,5-3 millió

Az új esztergomi modellt a Népszabadság szerint Magyarországon 1,3 literes, négyhengeres, 83 lóerős teljesítményű benzinmotorral és 1,5 literes, négyhengeres, 58 lóerős teljesítményű dízellel gyártják majd. A 2,3 méteres tengelytávú kocsi legnagyobb sebessége 160 km/óra, átlagfogyasztása hat liter alatt lesz. A lap nem hivatalos információi szerint az autó ára 2,5 millió és 3 millió forint között lesz.