Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Itt a mi versenyautónk

2002.05.13. 11:48
A tervek szerint év végétől a Suzuki raliversenyekre szánt autója, az Ignis Super 1600-as modellje is Esztergomban készül. Ebből a modellből évente 20-30 járművet építenének, hosszabb távon pedig elképzelhető, hogy a városban tervezőközpontot is létrehoznak.
Tokio legnagyobb Suzuki-márkakereskedője, Tajima Nobuhiro, valamint cége, a Suzuki Sport Co. Ltd. megalapította a Suzuki Sport Európa Kereskedelmi, Gyártó, Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-t - tudta meg a NAPI Gazdaság. A 3 millió forint jegyzett tőkéjű cég - amelynek ügyvezetője is a cégtulajdonos - fő tevékenysége a közúti gépjárművek gyártása, székhelye pedig a Magyar Suzuki Rt. esztergomi gyára. (A két cég tulajdonosi köre eltérő - hisz a gyártó társaság tulajdonosa a Suzuki Motor Corp. -, ám a társaságok tevékenységi-, illetve érdekköre szorosan kapcsolódik egymáshoz.)

Kezdők számára is elérhető

A lap úgy tudja, hogy a Suzuki a technikai sportokban való részvétellel is igyekszik erősíteni imidzsét, s az alacsonyabb költségű, ezáltal a kezdők számára is elérhető autóval akar megjelenni a szuper 1600-as rali nemzeti, illetve a világversenyeken. Az új autók építésének helyszínéül pedig a Suzuki európai gyártóbázisát, vagyis az esztergomi gyárat szemelték ki. A két cég tulajdonosi eltérését az indokolja, hogy gyári csapat nem indulhat a versenyeken, az elképzelések szerint az autókat eladják, vagy bérbe adják a versenyen indulóknak.

Évi húsz-harminc autó

A tervek szerint év végén kezdődne meg az Ignis szuper 1600-as modellek összeszerelése, s évente 20-30 járművet építenek ebből a modellből. Itt lesz az autók technikai háttérbázisa, szervizközpontja, hosszabb távon pedig elképzelhető, hogy a versenyautók - illetve azok egyes elemeinek - tervezésével kapcsolatos központot is Esztergomban hozzák létre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!