Szilárda
-4 °C
3 °C

Úrja eladó az édességgyár

2008.09.08. 06:56
A felszámoló Agro-Alba Zrt. ismét meghirdette a Sweet Point Édesipari Zrt. vagyonát, miután az eddigi egyetlen pályázó ajánlatát az édességgyártó dunakeszi üzemi ingatlanát tulajdonló lízingcég nem fogadta el és a hitelezői választmány sem támogatta. Így a pályázatot eredménytelennek kellett nyilvánítani - tudta meg a Napi Gazdaság Gellén István felszámolóbiztostól. A pályázó befektető édesipari szakemberek bevonásával tervezte volna a gyártást tovább folytatni és a márkát megtartani.

A január óta felszámolás alatt lévő Sweet Point vagyonára ezúttal csoportokra bontva - külön a cukorkaüzemre, csokoládéüzemre, csomagológépekre, berendezésekre, bútorokra és védjegyekre, összesen 12 tételre - írt ki új pályázatot az Agro-Alba Zrt., de a vagyonelemekre továbbra is lehet egyben, összesen - áfa nélkül - 548,2 millió forintos irányáron ajánlatot tenni.

A cukorkaüzem (74,3 milliós irányáron) és a csokoládéüzem (226,9 millió forint) megvásárlására kisebb magyarországi édesipari cégek jelentkezésére számít a felszámoló, míg a gépekre és berendezésekre nagyobb gyártók ajánlata is befuthat. A pályázati határidő szeptember 18.

A Sweet Point mintegy négymilliárd forinttal tartozik több mint száz hitelezőnek. A legnagyobb hitelezők pénzintézetek és az adóhatóság. A felszámolási eljárás elindulásakor az üzem még termelt, főleg cukorkákat, exportra, de júniusban a megrendelés kifutásával a felszámoló kénytelen volt felmondani a dolgozóknak - akik száma a korábbi 147-ről addigra 108 főre csökkent.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!