Huba
17 °C
33 °C

Októberben kezdődik a Synergon-per

2002.09.30. 09:49
Pécsett elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki társaival együtt több mint 1 milliárd forint értékű, többek között a Synergon Rt. által is befogadott fiktív számlát bocsátott ki. Az ügyben a közeljövőben újabb letartóztatások várhatók.
Újabb gyanúsított került előzetes letartóztatásba a még tavalyelőtt kipattant, több mint 1 milliárd forint értékű csalást feltételező számlahamisítási ügyben. Pécsett egy garázsban elfogták azt a férfit, aki korábban hamis papírokkal céget alapított, majd fiktív számlákat bocsátott ki. Ezek közül többet a Synergon Rt. is befogadott.

A nyomozó hatóságtól kapott információk szerint a férfit nemcsak adócsalással, hanem más bűncselekménnyel is vádolják. Az APEH Baranya Megyei Nyomozóhivatala még 2000 júliusában kezdett vizsgálatot egy pécsi cégnél, mert a könyvelésében mintegy 70 millió forint értékű fiktív számlát találtak.

Az eljárás során nyomára bukkantak több fiktív számlákat befogadó cégnek, köztük a számítástechnikával foglalkozó s a tőzsdén is szereplő Synergon Rt.-nek. Ezt követően a vállalkozás korábbi vezérigazgatója ellen is vizsgálat indult. (Tavaly a Somogy megyei Böhönye határában repülőgép-szerencsétlenség következtében életét vesztette a Synergon három vezető munkatársa, az egyik gyanúsított pedig közben öngyilkos lett.)

A most elfogott férfivel együtt előzetes letartóztatásban várja az információink szerint Pécsett októberben kezdődő tárgyalást az ügy másik főszereplője, aki már korábban rendőrkézre került. A hatóságok nem erősítették meg, de nem is cáfolták, hogy az ügyben a közeljövőben újabb letartóztatások várhatók.