Aliz
6 °C
14 °C

Októberben kezdődik a Synergon-per

2002.09.30. 09:49
Pécsett elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki társaival együtt több mint 1 milliárd forint értékű, többek között a Synergon Rt. által is befogadott fiktív számlát bocsátott ki. Az ügyben a közeljövőben újabb letartóztatások várhatók.
Újabb gyanúsított került előzetes letartóztatásba a még tavalyelőtt kipattant, több mint 1 milliárd forint értékű csalást feltételező számlahamisítási ügyben. Pécsett egy garázsban elfogták azt a férfit, aki korábban hamis papírokkal céget alapított, majd fiktív számlákat bocsátott ki. Ezek közül többet a Synergon Rt. is befogadott.

A nyomozó hatóságtól kapott információk szerint a férfit nemcsak adócsalással, hanem más bűncselekménnyel is vádolják. Az APEH Baranya Megyei Nyomozóhivatala még 2000 júliusában kezdett vizsgálatot egy pécsi cégnél, mert a könyvelésében mintegy 70 millió forint értékű fiktív számlát találtak.

Az eljárás során nyomára bukkantak több fiktív számlákat befogadó cégnek, köztük a számítástechnikával foglalkozó s a tőzsdén is szereplő Synergon Rt.-nek. Ezt követően a vállalkozás korábbi vezérigazgatója ellen is vizsgálat indult. (Tavaly a Somogy megyei Böhönye határában repülőgép-szerencsétlenség következtében életét vesztette a Synergon három vezető munkatársa, az egyik gyanúsított pedig közben öngyilkos lett.)

A most elfogott férfivel együtt előzetes letartóztatásban várja az információink szerint Pécsett októberben kezdődő tárgyalást az ügy másik főszereplője, aki már korábban rendőrkézre került. A hatóságok nem erősítették meg, de nem is cáfolták, hogy az ügyben a közeljövőben újabb letartóztatások várhatók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?