Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Szalmonellás húst találtak Székesfehérváron

2005.06.08. 14:13
Szalmonellával fertőzött baromfihúst zároltak Székesfehérváron a Lidl áruházlánc egyik logisztikai központjában. A húsból nem került a boltokba.
Szalmonella baktériummal fertőzött baromfihúst találtak a Lidl áruházlánc székesfehérvári logisztikai központjában a hatósági állatorvosok. A húsból nem került a boltokba, a szállítmányt megsemmisítik - közölte a Fejér megyei főállatorvos.

A Fejér Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás hatósági állatorvosai az áruházlánc kötelező előjelentésére vizsgálták át szúrópróbaszerűen az egyik európai uniós országból érkezett baromfihús szállítmányt és fedezték fel a kórokozóval fertőzött, 729 kilogrammnyi tételt - mondta el Berey Attila.

A kérdéses szállítmány nem került forgalomba és jelenleg is hatósági zár alatt van. A fertőzött hús biztonságos ártalmatlanítását hatósági felügyelet mellett köteles elvégezni az élelmiszer tulajdonosa. Arról, hogy mikor, milyen járművel és melyik megsemmisítő telepre szállítják a fertőzött szállítmányt, az élelmiszer láncnak bejelentést kell tennie az ellenőrző állomásnak és a hatósági állatorvosok a megsemmisítésig figyelemmel kísérik a fertőzött hús útját.