Árpád
-2 °C
4 °C

Milliós számlát küld a rendőrség

2002.02.21. 15:50
Az Electro World áruháznak még egy keserű pirulát le kell nyelnie a rosszul szervezett megnyitó miatt. A rendőrség - tarifatáblázat segítségével - most számolja, mennyibe is került a rendfenntartás a drámai megnyitón. Ön is gondolkodjon el, nem akar-e tömeget oszlatni: egy rendőr egy órára 3500 forint plusz áfa.
Milliós nagyságrendű számlát nyújthat be a rendőrség a budaörsi Electro World áruháznak, amiért közel negyven rendőrt kellett kivezényelnie a szerdai megnyitóra - tudta meg az Index.

A pontos összeg még nem ismert

Gazdasági szakemberek bevonásával vizsgálják, hogy mennyit számlázhatnak a rendőri intézkedésért - mondta érdeklődésünkre Németh Ágnes, a Pest Megyei Rendőrkapitányság szóvivője. Ha sikerül megállapítani az összeget, a kapitányság vezetője, Ignácz István dandártábornok az áruház vezetéséhez fordul a számla kiegyenlítése miatt.

Németh Ágnes elmondta, hogy egy rendezvény helyszíni biztosítása "normális esetben" ingyenes, de ha nagyobb állományt kell mozgósítani, akkor az már a szolgáltatás kategóriájába tartozik, amelyért fizetni kell. A rendőrség meghatározott tarifa alapján kalkulál.

Bár a díjszabás részleteiről sokat nem árult el, annyit megtudtunk, hogy egy rendőr egy órára 3500 forint plusz áfába kerül.

Egyesült erővel

A budaörsi kapitányság már a nyitás előtt tíz munkatársát a helyszínre vezényelte. A nagy tömeg miatt azonban ki kellett szállnia a készenléti rendőrség bevetési csoportjának, illetve a az érdi, a szigetszentmiklósi, a XI. kerületi és a Pest megyei kapitányság munkatársainak. Így több mint harmincan vettek részt a biztosításban, a gépkocsik és a tömegek mozgásának irányításában.

A szóvivő úgy tudja, az összegből az egyes egységek kapitányságai a végzett munka arányában részesülnek.

Kíváncsiak voltunk az Electro World áruház igazgatójának véleményére, de Sebestyén Pétert többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült elérnünk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?