Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Milliós számlát küld a rendőrség

2002.02.21. 15:50
Az Electro World áruháznak még egy keserű pirulát le kell nyelnie a rosszul szervezett megnyitó miatt. A rendőrség - tarifatáblázat segítségével - most számolja, mennyibe is került a rendfenntartás a drámai megnyitón. Ön is gondolkodjon el, nem akar-e tömeget oszlatni: egy rendőr egy órára 3500 forint plusz áfa.
Milliós nagyságrendű számlát nyújthat be a rendőrség a budaörsi Electro World áruháznak, amiért közel negyven rendőrt kellett kivezényelnie a szerdai megnyitóra - tudta meg az Index.

A pontos összeg még nem ismert

Gazdasági szakemberek bevonásával vizsgálják, hogy mennyit számlázhatnak a rendőri intézkedésért - mondta érdeklődésünkre Németh Ágnes, a Pest Megyei Rendőrkapitányság szóvivője. Ha sikerül megállapítani az összeget, a kapitányság vezetője, Ignácz István dandártábornok az áruház vezetéséhez fordul a számla kiegyenlítése miatt.

Németh Ágnes elmondta, hogy egy rendezvény helyszíni biztosítása "normális esetben" ingyenes, de ha nagyobb állományt kell mozgósítani, akkor az már a szolgáltatás kategóriájába tartozik, amelyért fizetni kell. A rendőrség meghatározott tarifa alapján kalkulál.

Bár a díjszabás részleteiről sokat nem árult el, annyit megtudtunk, hogy egy rendőr egy órára 3500 forint plusz áfába kerül.

Egyesült erővel

A budaörsi kapitányság már a nyitás előtt tíz munkatársát a helyszínre vezényelte. A nagy tömeg miatt azonban ki kellett szállnia a készenléti rendőrség bevetési csoportjának, illetve a az érdi, a szigetszentmiklósi, a XI. kerületi és a Pest megyei kapitányság munkatársainak. Így több mint harmincan vettek részt a biztosításban, a gépkocsik és a tömegek mozgásának irányításában.

A szóvivő úgy tudja, az összegből az egyes egységek kapitányságai a végzett munka arányában részesülnek.

Kíváncsiak voltunk az Electro World áruház igazgatójának véleményére, de Sebestyén Pétert többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült elérnünk.