Médiabirodalmat épít Széles Gábor

2005.09.15. 07:44
Úgy tűnik, nem áll meg az Echo TV-nél Széles Gábor. A Napi Gazdaság értesülése szerint az üzletember újabb csatorna és egy hírügynökség indítását, valamint az egyik közéleti napilap megvásárlását tervezi.
Belátható időn belül újabb elemekkel bővül Széles Gábor üzletember médiavállalkozása - tudta meg a NAPI Gazdaság. A "médiabirodalom" jelenleg a ma induló Echo TV-ből, illetve az ugyancsak most debütáló internetes site-ból, az echotv.hu-ból és az Echo Hírügynökségből áll. A Napi Gazdaság úgy tudja, ezek mellett rövidesen egy életmód magazin jellegű televízió, a Vital TV indítását is tervezi a vállalkozó.

A Napi Gazdaság szerint Széles előrehaladott tárgyalásokat folytat egy közéleti napilap megvásárlásáról is. A négy közéleti napilap közül minden bizonnyal nem a Ringier tulajdonában lévő Népszabadságot szemelte ki, s nehezen képzelhető el, hogy a Magyar Nemzet tulajdonosai épp a választások előtt néhány hónappal válnának meg az újságtól; hasonló okokból a Népszava tulajdonosváltása sem várható, így a Magyar Hírlap megvásárlása a legvalószínűbb. Ezek tehát a közeljövő tervei.

Az Echo TV műsora az Amos 1 műholdon keresztül már elérhető, és tekintettel arra, hogy az idén kódolatlanul lövik fel a jelet, az erre alkalmas műholdvevő-készülékkel rendelkezők már láthatják a televízió adását. Mindeközben a kábeltelevíziós szövetségekkel is megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy a csatorna adása milyen feltételekkel kerülhet a szolgáltatók csomagjába.

A televízió vezetőinek reményei szerint a jövő év elejétől az ország nagy részén fogható lesz az új gazdasági információs csatorna adása. Az Echo TV indítása több száz milliós beruházást emésztett fel, aminek eredményeként olyan technikával szerelték fel a stúdiót, amelynek több eleme egyedülálló Magyarországon: kézenfekvőnek tűnik, hogy ezt az adottságot és ennek szabad kapacitásait más módon, adott esetben a Vital TV keretein belül kihasználják. Minden bizonnyal ez utóbbiban is szerepet kapna Széles közelmúltban alapított Koko Fitness Kft.-je.  • Hírek
  • Bankszámla