Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Újabb szerencsejáték a piacon

2005.12.23. 09:22
Az idei rekordévet követően jövőre 130 milliárd forintos bevételt irányzott elő a Szerencsejáték Rt. A társaság tavasszal online tippmixet, legkorábban az ősztől pedig egy bingójátékot indít, írta a Világgazdaság.
Százharmincmilliárd forint körüli árbevétellel számol 2006-os üzleti tervében a Szerencsejáték Rt., tájékoztatta a Világgazdaság Székely Gábor, a cég vezérigazgatója, miután a tulajdonos ÁPV Rt. igazgatótanácsa is elfogadta a tervet. A napokban az ÁPV Rt. által az év menedzserének megválasztott vezérigazgató elmondta: az idén is e körül alakul a cég bevétele, ennek 80 százaléka a számsorsjátékokból, 10 százaléka a sportfogadásból, a maradék rész pedig a sorsjegyekből származik.

A vezérigazgató jelezte: 8-10 milliárd forintos bevételt várnak új gyorsjátékuktól, a puttótól, amely várakozásaikat felülmúlva teljesít november végi indulása óta. A cég tervei szerint az országban mintegy 450 vendéglátóegységben lehet majd puttózni a jövő évben. Az új játék bevezetése miatt ugyanakkor visszaestek valamelyest a sorsjegyekből származó bevételek. A társaság a puttó után egy másik új, bingó típusú játékot is bevezetne jövőre. A mostani tervek szerint a heti játék legkorábban ősszel startolhat.

Ez évben egyébként jócskán, mintegy 50 százalékkal felülmúlta a várakozásokat a tippmix is. A sportfogadók az idén több mint tízmilliárd forint értékben játszottak. Mindezt ráadásul annak ellenére sikerült elérni, hogy sportfogadás szempontjából kiemelkedőnek számító nagy nemzetközi esemény nem volt. Jövőre viszont labdarúgó-világbajnokságot rendeznek Németországban. Ráadásul tavasszal a cég elindítja a tippmix online változatát is. Székely Gábor utóbbitól azt várja, hogy az internetes tippmix egyelőre csak hajszálnyival növeli majd a bevételeket, ugyanis a játékosaik többsége még szívesebben választja az üzleteket.

Székely Gábor, a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatója kapta Az év menedzsere díjat az ÁPV Rt.-től az idén. Az ÁPV Rt. a portfóliójába tartozó állami cégek első számú vezetői közül ítéli oda a díjat annak, aki az adott évben jelentős teljesítményt vagy teljesítményjavulást tudott felmutatni. Az indoklás szerint a cég stabilan, évek óta több tíz milliárdos nagyságrendű befizetést teljesít a költségvetés számára. Székely Gábor mellett Kiss László, az Ipoly Erdő Rt. vezérigazgatója, Zilahi-Sebess Géza, a Hajdú Volán Rt. vezérigazgatója kapta meg a kitüntetést.