Csütörtök délután kezdõdnek a szicíliai olasz hetek, a megnyitót a törökbálinti Corában. tartják. A látogatókat kóstolókkal, receptekkel, szicílai vásárral várják. A széles körû promóció nagyban segíti az olasz termékek eladását, a szicíliai kultúra terjedését, ráadásul egészséges életmódra nevel, mondta az eseményt bevezetõ tájékoztatón Ponz De Leon Pisani, az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE) budapesti igazgatója.
Az elõzõ években csak a fõvárosban rendezték meg a heteket, idén már bekapcsolódott Debrecen, Miskolc és Szeged is. A promóciót hazánkon kívül más országokban is megrendezik, így a német és belga Corákban, a lengyel, orosz és kínai Carrefourokban.
Az olasz hetek február 15-27-ig tartanak, a szervezõk több mint egymillió vásárlóra számítanak.
Az olasz termékekre nagyobb a kereslet, mint például a franciákra, hiszen tésztát mindenki eszik. Büszkék vagyunk a borainkra, édességeinkre és a fagylaltjainkra is - említette a szicíliai származású Pisani. Az árainkat le lehet gyõzni, de mi minõségi olasz termékeket értékesítünk, mindenbõl a legjobbat adjuk - ezt már az olasz-magyar kereskedelmi kamara elnöke, Alessandro Stricca jegyezte meg.
A szervezõk azt ígérik, a közeljövõben egyre több olasz receptet tesznek közzé az interneten magyar nyelven is. A Cora oldalán már található néhány ezekbõl.
Idén 1 millió példányban jelenik meg a Cora olasz heteket hirdetõ katalógus. Ez a szám tavaly csak 700 000 volt. A 250 promotált terméket a központi folyosókon, az áruházak legértékesebb, leglátogatottabb részén helyezik el.