Ágnes
-5 °C
2 °C

Talján hetek a Corákban

2007.02.15. 16:19
Az idén harmadszor rendezik meg az olasz heteket a Cora hipermarketekben. 2007-ben Szicília áll a középpontban, ebbõl a régióból érkezett a 250 termék közül több mint 50.

Csütörtök délután kezdõdnek a szicíliai olasz hetek, a megnyitót a törökbálinti Corában. tartják. A látogatókat kóstolókkal, receptekkel, szicílai vásárral várják. A széles körû promóció nagyban segíti az olasz termékek eladását, a szicíliai kultúra terjedését, ráadásul egészséges életmódra nevel, mondta az eseményt bevezetõ tájékoztatón Ponz De Leon Pisani, az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE) budapesti igazgatója.

Szicília
Szicília Olaszországhoz tartozik, mégis nagy autonómiával rendelkezõ sziget. Területe mintegy negyede hazánkénak, lakosainak száma eléri az ötmilliót.

Az elõzõ években csak a fõvárosban rendezték meg a heteket, idén már bekapcsolódott Debrecen, Miskolc és Szeged is. A promóciót hazánkon kívül más országokban is megrendezik, így a német és belga Corákban, a lengyel, orosz és kínai Carrefourokban.

Az olasz hetek február 15-27-ig tartanak, a szervezõk több mint egymillió vásárlóra számítanak.

Az olasz termékekre nagyobb a kereslet, mint például a franciákra, hiszen tésztát mindenki eszik. Büszkék vagyunk a borainkra, édességeinkre és a fagylaltjainkra is - említette a szicíliai származású Pisani. Az árainkat le lehet gyõzni, de mi minõségi olasz termékeket értékesítünk, mindenbõl a legjobbat adjuk - ezt már az olasz-magyar kereskedelmi kamara elnöke, Alessandro Stricca jegyezte meg.

A szervezõk azt ígérik, a közeljövõben egyre több olasz receptet tesznek közzé az interneten magyar nyelven is. A Cora oldalán már található néhány ezekbõl.

Idén 1 millió példányban jelenik meg a Cora olasz heteket hirdetõ katalógus. Ez a szám tavaly csak 700 000 volt. A 250 promotált terméket a központi folyosókon, az áruházak legértékesebb, leglátogatottabb részén helyezik el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!