Piroska
-2 °C
5 °C

Összehangolt ellenőrzések lesznek a Szigeten

2006.08.04. 16:48
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Szolgálat, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és a kereskedelmi ügyosztály képviselői összehangolt ellenőrzésekre készülnek a Hajógyári-szigetre kitelepülő vendéglátó-ipari egységek körében.

Összehangolt ellenőrzést végeznek az élelmiszer-ellenőrző és a fogyasztóvédelmi hatóságok a Sziget Fesztiválra kitelepült vendéglátóipari egységek körében - közölte a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal az MTI-vel. A közlemény szerint az elmúlt évekhez hasonlóan az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Szolgálat, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és a Kereskedelmi ügyosztály képviselői végeznek összehangolt ellenőrzést a Hajógyári-szigetre kitelepült vendéglátó-ipari egységek körében.

Az élelmiszer-ellenőrző hatóságok kiemelt feladatként kezelik a nyári, nagyobb tömegek részvételével szervezett rendezvényeket, így az augusztus 3. és 6. között megrendezett mogyoródi Forma 1 Magyar Nagydíj mellett az augusztus 9-16-ig tartó Sziget Fesztivált is.

Az egységek felkészítését már márciusban megkezdték a hatóságok. A kitelepülés feltételeit, hogy az illető cég hiteles működési engedéllyel rendelkezzen, és csak olyan tevékenységet végezzen a fesztiválon, amelyre az engedélye kiterjed, szigorúan ellenőrzik a részvétételi engedély kiadásakor és a rendezvény ideje alatt is.

Az eddig kiadott engedélyek alapján több mint száz vendéglátóipari és kereskedelmi egység lesz jelen a fesztiválon. A fesztivál ideje alatt az ellenőrzés folyamatos, munkaidőn kívül szombaton és vasárnap is kint lesznek a rendezvényen a hatóságok képviselői - áll a hivatal közleményében.