Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Halasztás a színlelt szerződéseknek

2004.05.28. 08:12
Az SZDSZ a munkáltatók és a munkavállalók között létrejött "színlelt munkaszerződésekre" vonatkozó rendelkezések módosítását javasolja, s június 30-ról december 31-re tűzné ki a végrehajtás adótörvényekben rögzített határidejét.
Az SZDSZ a munkáltatók és a munkavállalók között létrejött "színlelt munkaszerződésekre" vonatkozó rendelkezések módosítását javasolja, s június 30-ról december 31-re tűzné ki a végrehajtás adótörvényekben rögzített határidejét, jelentette be Pető Iván. A képviselő szerint lehetetlennek tűnik a törvény végrehajtása. Pető a törvényjavaslat megvitatására házszabálytól eltérést kér, mert így június 14-én megtarthatják a zárószavazást.

A szocialisták támogatják a kezdeményezést - mondta lapunknak Simon Gábor. Az MSZP-frakció munka világa munkacsoportjának vezetője kifejtette: valóban időre van szükség ahhoz, hogy bizonyos szakmák esetében a moratórium felfüggesztéséig speciális szabályokat dolgozzanak ki. A politikus a média és a kultúra területét említette ezek között. Megjegyezte, a háttérben folyik a szakmai előkészítés, így december 31-ig megszülethetnek a rendelkezések. Olyan megoldásra törekszünk, amely a munkaadók és a munkavállalók számára is kedvező feltételeket teremt - tette hozzá Simon.