Szabolcs
20 °C
35 °C

Hétfő éjfélig kell postára adni az adóbevallásokat

2004.03.22. 16:22
A postákon megerősített szolgálattal várják az óriási rohamot az utolsó napon. A Nyugati Pályaudvar melletti posta éjfélig tart nyitva.
Hétfőn estig, azaz március 22-ig kell a személyi jövedelemadó bevallásokat postára adni, ahol a korábbi évekhez hasonlóan óriási sorokra lehet számítani. Az idén a megszokottal ellentétben nem huszadika volt a leadási határidő, mivel az szombatra esett, ezért aztán két nappal több jutott a papírok kitöltésre. A bevallásokat az APEH-igazgatóságokon is le lehet adni. Az adóhivatal tájékoztatása szerint a leadási határidő utolsó napján az APEH központi ügyfélszolgálatai este 18 óráig lesznek nyitva.

Megerősített szolgálat

Mint azt kérdésünkre a Magyar Postánál elmondták, a postafiókok nyitvatartása nem tér el a megszokottól, de megerősített szolgálat mellett több alkalmazott és helyenként külön e célra fenntartott részek várják az ügyfeleket, hogy az utolsó napon térítésmentesen feladhassák küldeményeiket az adóhivatalnak.

Kivételt a 62-es, azaz a Nyugati-pályaudvarnál található posta jelent, ahol - a budapesti Hős utca és Hungária körút kereszteződésében található Mol-töltőállomáson elhelyezett postaládához hasonlóan - éjfélig lehet leadni a bevallásokat.

Az APEH az idén mintegy 2,4 millió szja-bevallási csomagot postázott ki, százezerrel kevesebbet, mint tavaly. Az adóhivatal március 12-i adati szerint eddig összesen egymillió darab bevallást érkezett be, ami hasonló eredmény, mint a tavalyi.

Az ügylet internetes intézésének aránya jelentősen növekedett, hiszen míg 2002-ben a bevallások 11,5 százaléka, 2003-ban 24,2 százaléka, addig az idén közel negyven százaléka érkezett be elektronikus úton.