Judit
2 °C
7 °C

Számlatömböket loptak el

2008.03.05. 13:50
Két, a Pátria Nyomdában előállított számlatömb eltűnt, ezért azok beszerzése, értékesítése tilos. A két tömbből összesen 25 ezer számlát lehet kiadni, így kis tételekkel operálva is milliárdos adócsalásra lehetnek alkalmasak.

A Pátria Nyomda Zrt. által előállított, alábbi sorszámú számlatömbök elvesztek, azok használata - bűncselekmény alapos gyanúja miatt - érvénytelen, áll az APEH közleményében. Az AC7S-Q485001 - AC7S-Q500000, és az AC7S-Q565001 - AC7S-Q575000 sorszámtartományú számlatömbökről van szó.

Amennyiben ilyen tömbökkel rendelkeznek, illetve ha ilyen tömbökről tudomással bírnak, akkor azt minden esetben jelezzék a gyártó nyomda és az állami adóhatóság felé, kéri az adóhivatal. A fenti sorszámtartományba illő számlatömbök nem forgalmazhatók, azok beszerzése, értékesítése tilos. A fenti sorszámú számlák kiállítása, illetve befogadása az APEH sorszámot tartalmazó nyomtatványokról szóló jogszabály előírásainak megsértését jelenti, ezért a bizonylatok felhasználásuk esetén nem minősülnek adóigazgatási azonosításra alkalmasnak.

Mint beszámoltunk róla, idén év elejétől csak az adóhivatal által kijelölt sorszámtartományú nyugta és számla kibocsátása, illetve befogadása a jogszerű. Az új típusú számlatömböket, és azt, hogy az APEH nyilvántartja az általa kijelölt sorszámtartományokat, az ihlette, hogy korábban ennek hiányában burjánzott a számlahamisítás, fiktív számlák előállítása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?