Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymilliót ér majd az első gyerek

2002.09.05. 11:30
Még az idén megemelik a vissza nem térítendő lakásépítési támogatást, ám a finanszírozási rendszert csak 2004 után változtatja meg a kormány - írja a Magyar Hírlap.
A napilap információja szerint a kormány még az év vége előtt egymillió forintra emeli az első gyermek után járó szocpolt, ami jelenleg 200 ezer forint. A második és harmadik gyerek már korábban is egymilliót ért.

A kormány száznapos induló programjából még kimaradt az emelés, amely ugyanakkor része volt a választási szlogeneknek.

Adnának a lakbérhez

A finanszírozási rendszer reformját csak azután kezdik el, hogy felmérték, hogyan működik a jelenlegi szisztéma és az milyen pénzügyi következményekkel jár. A Hírlap annyit megtudott, hogy a baloldali kormányzat új módszerrel támogatná a bérlakásokat. Eddig ugyanis azok felépítéséhez járult hozzá az állam, az új elképzelés szerint viszont a lakbéreket egészítené ki piaci nagyságúra azoknál, akik önerőből képtelenek lennének fizetni. Ettől azt várják, hogy a magánbefektetők beszálljanak a bérlakásépítésbe is.