Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

PM: törvényes volt az ÁPV vezetőnek menesztése

2002.05.29. 09:20
Minden törvényes előírást betartott a kormányzat az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság vezetőinek keddi menesztésénél - mondta Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium újonnan kinevezett szóvivője kedden az MTI-nek.
A szóvivő arra reagálva nyilatkozott, hogy Varga Mihály, volt pénzügyminiszter kedden sajtótájékoztatón törvénytelennek nevezte az ÁPV Rt. vezérkarának keddi elbocsátását, az új vezetők kinevezését, mert azt nem előzte meg bizottsági meghallgatás, vagyonnyilatkozat-, összeférhetetlenségi nyilatkozattétel, nem volt nemzetbiztonsági átvilágítás.

A PM szóvivője elmondta, a kormányzat Mészáros Tamást, a szervezet igazgatóságának valamikori elnökét jelöli az ÁPV Rt. elnöki posztjára.

- Természetesen ez azt jelenti, hogy a jelölt bizottsági meghallgatását is kezdeményezik az Országgyűlés illetékes bizottságánál és minden más törvényes feltételnek eleget tesznek - mondta a szóvivő.