Ágnes
-1 °C
2 °C

A Vegyépszer építi az M6-os egy részét

2005.03.23. 12:30
A Népszabadság értesülései szerint a Vegyépszer építheti meg az M6-os bevezető szakaszát. A beruházás összege 120 milliárd forint.
A Vegyépszer építheti meg az M6-os autópálya érdi tető és M0-ás közötti 11,4 kilométeres szakaszát - tudta meg a Népszabadság. A megépítésre kiírt közbeszerzési pályázat eredményét pénteken hirdetik ki. A napilap értesülései szerint a Nemzeti Autópálya Rt. csak a Vegyépszerrel tárgyalhatott a kivitelezésről.

Egy év

Az M6-os két szakaszban épül meg Budapest és Dunaújváros között. A hosszabb részt a német és osztrák befektetők által alapított társaságnak 2006 márciusáig kell forgalomba helyezni. A második rész, vagyis a fővárosi bevezető szakaszra most hirdetik ki, melyik cég építheti.

A Népszabadság szerint a beruházó kezét megkötötte, hogy a bevezető szakasz alépítményének kialakításához a Metalochemia nagytétényi területének színesfémekkel szennyezett talaját, illetve az üzemben felhalmozott kohósalakot kell felhasználni.

Az építést a nyertesnek nyár elején meg kell kezdenie. A napilap szerint azonban a munkát megnehezíti, hogy sok a járulékos beruházás az M6-os körül.