Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Gazdát cserélhet a budai szellemszálló

2008.10.02. 08:01
Hamarosan új tulajdonosa lehet a rózsadombi volt SZOT-üdülőnek. Az évtizedek óta üresen álló épületet a Carion és a KÉSZ veheti meg jelenlegi tulajdonosától, a Pro Hilltől. A koncepció nem változik: nagyon drága luxusappartmanok épülnek a házban.

A szerződést ugyan még nem írták alá, ám napokon belül létrejön a megállapodás az egykori SZOT Szálló tulajdonjogának átruházásáról - tudta meg a Napi Gazdaság. A sok vihart megért hotelt értesüléseink szerint a Carion Zrt. és a KÉSZ Zrt. közösen vásárolná meg a jelenlegi tulajdonos Pro Hill Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-től.

Az üzlet értéke mintegy 4,5 milliárd forint. Ha az ügylet valóban sikerül, megnyílhat a város legelegánsabb apartmanháza. A már több éve jóváhagyott tervek szerint az egykori szakszervezeti szállóból a közép-európai térség legexkluzívabb lakóháza épül.

A fürdővel, éttermekkel, üzletekkel is ellátott házban 100-270 négyzetméteres lakásokat alakítanak ki - egy négyzetméter átlagára az egy évvel ezelőtti londoni lakásvásáron 6500 font, azaz megközelítőleg 2 millió forint volt. A koncepció a Napi Gazdaság értesülései szerint továbbra sem változik, azaz az új tulajdonosok is luxuslakásokat terveznek az épületbe.

A Napi értesülései szerint az építkezés forráshiány miatt állt le néhány hónappal ezelőtt. Az egyik hazai bank ugyanis váratlanul felmondta az erre vonatkozó hitelszerződést, így a már elkészült munkákat sem tudták kifizetni. Így került a vevők közé a KÉSZ, amely a kivitelezési munkákat végezte - és várhatóan fejezi be.

Úgy tudni, hogy a nyári hónapokban több érdeklődő is megfordult a Pro Hillnél, s volt olyan is, amelyik hotelt épített volna lakások helyett. A jelenlegi tervek szerint kifejezetten luxusigényeket kielégítő lakásokat alakítanak ki a pazar panorámájú épületben.