Ágnes
-5 °C
2 °C

Jön a német szexóriás

2005.08.15. 16:41
Magyarországon terjeszkedne legnagyobb európai szexipari kiskereskedelmi lánc, a Beate Uhse AG - tudósított a Reuters. A német pornó nagyasszonyáról elnevezett hálózat, amelynek szlovéniai részlegében Ralf Schumacher is résztulajdonos, hazánk mellett Lengyelországot is megcélozta.
A német nagyvállalat menedzsmentje megerősítette éves eredmény várakozását a második negyedéves gyorsjelentést követően. Az éves árbevétel 5, az adózás előtti nyereség 15 százalékkal emelkedhet, annak ellenére, hogy erőteljes az árháború az online versenytársakkal.

13 ország, 313 üzlet

A társaság 13 országban összesen 313 üzletet működtet, a gyenge belföldi teljesítményt külföldi terjeszkedéssel ellensúlyozná a cég: a felsővezetés Magyarországot és Lengyelországot nevezte meg a célországok között, ahol új üzleteket nyitna.

A Beate Uhse tervei között szerepel, hogy beindítja saját márkás női fehérnemű és szexuális segédeszközeinek értékesítését annak érdekében, hogy tovább növelje az árbevételt. A cég működteti Berlin egyik leglátogatottabb múzeumát. A Beate Uhse szlovéniai részlegének egyik résztulajdonosa a Forma-1-es Toyota csapat pilótája, Ralf Schumacher, aki tavaly novemberben jelentette be, hogy kétmillió euróval száll be az üzletbe.

A műpéniszt itt gyártják

A Beate Uhse-hálózat már 2001-ben megjelent Magyarországon. Egy Győr-Moson-Sopron megyei kisközségben, Börcsön szálltak be a faluban akkor már évek óta működő, szexuális segédeszközöket készítő vállalkozásba, a Trans-ex Kft-be. A céget - a Beate Uhse AG honlapja szerint - 2001 végén átnevezték Lavetra Kft.-nek.

A Lavetra jelenleg is mintegy negyven dolgozót foglalkoztat. A német anyavállalat százmilliós beruházással kialakított gyárában különféle szexuális segédeszközöket, latex- és bőrruhákat, gumibabákat, valamint műpéniszeket.

Könyvekkel kezdte

A második világháború után tűnt fel Beate Uhse, a német pornó legendája. A Kelet-Poroszországból Flensburgba menekült hölgy eleinte speciális témájú (fogamzásgátlás, szexuális tanácsadás) könyvek kiadásával kereste kenyerét, míg 1962-ben meg nem nyitotta a világ első szexshopját. Alig tíz éven belül az összes nyugatnémet nagyvárosban működött hasonló intézmény.

A pornót 1974-ben legalizálták Németországban, ekkortól Beate és fiai ilyen jellegű filmek vetítésére szakosodott mozikat nyitottak. A cég az utóbbi időkben már a női vásárlókra is gondol: három év nyitották meg a kifejezetten nőknek szóló hálózatukat, ahol filmeket nem is árulnak, csábító fehérneműket és segédeszközöket viszont igen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!