Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jön a német szexóriás

2005.08.15. 16:41
Magyarországon terjeszkedne legnagyobb európai szexipari kiskereskedelmi lánc, a Beate Uhse AG - tudósított a Reuters. A német pornó nagyasszonyáról elnevezett hálózat, amelynek szlovéniai részlegében Ralf Schumacher is résztulajdonos, hazánk mellett Lengyelországot is megcélozta.
A német nagyvállalat menedzsmentje megerősítette éves eredmény várakozását a második negyedéves gyorsjelentést követően. Az éves árbevétel 5, az adózás előtti nyereség 15 százalékkal emelkedhet, annak ellenére, hogy erőteljes az árháború az online versenytársakkal.

13 ország, 313 üzlet

A társaság 13 országban összesen 313 üzletet működtet, a gyenge belföldi teljesítményt külföldi terjeszkedéssel ellensúlyozná a cég: a felsővezetés Magyarországot és Lengyelországot nevezte meg a célországok között, ahol új üzleteket nyitna.

A Beate Uhse tervei között szerepel, hogy beindítja saját márkás női fehérnemű és szexuális segédeszközeinek értékesítését annak érdekében, hogy tovább növelje az árbevételt. A cég működteti Berlin egyik leglátogatottabb múzeumát. A Beate Uhse szlovéniai részlegének egyik résztulajdonosa a Forma-1-es Toyota csapat pilótája, Ralf Schumacher, aki tavaly novemberben jelentette be, hogy kétmillió euróval száll be az üzletbe.

A műpéniszt itt gyártják

A Beate Uhse-hálózat már 2001-ben megjelent Magyarországon. Egy Győr-Moson-Sopron megyei kisközségben, Börcsön szálltak be a faluban akkor már évek óta működő, szexuális segédeszközöket készítő vállalkozásba, a Trans-ex Kft-be. A céget - a Beate Uhse AG honlapja szerint - 2001 végén átnevezték Lavetra Kft.-nek.

A Lavetra jelenleg is mintegy negyven dolgozót foglalkoztat. A német anyavállalat százmilliós beruházással kialakított gyárában különféle szexuális segédeszközöket, latex- és bőrruhákat, gumibabákat, valamint műpéniszeket.

Könyvekkel kezdte

A második világháború után tűnt fel Beate Uhse, a német pornó legendája. A Kelet-Poroszországból Flensburgba menekült hölgy eleinte speciális témájú (fogamzásgátlás, szexuális tanácsadás) könyvek kiadásával kereste kenyerét, míg 1962-ben meg nem nyitotta a világ első szexshopját. Alig tíz éven belül az összes nyugatnémet nagyvárosban működött hasonló intézmény.

A pornót 1974-ben legalizálták Németországban, ekkortól Beate és fiai ilyen jellegű filmek vetítésére szakosodott mozikat nyitottak. A cég az utóbbi időkben már a női vásárlókra is gondol: három év nyitották meg a kifejezetten nőknek szóló hálózatukat, ahol filmeket nem is árulnak, csábító fehérneműket és segédeszközöket viszont igen.