Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Tátrai Miklós lesz az új PM-államtitkár

2006.10.20. 11:42
Az új államtitkárt november 1-jével nevezhetik ki. Tátrai Miklós jelenleg a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.

Veres János pénzügyminiszter Tátrai Miklóst, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkárát javasolja pénzügyi államtitkárnak. Erről pénteken levélben tájékoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A pénzügyminiszter azt javasolta a miniszterelnöknek, hogy kezdeményezze a köztársasági elnöknél Tátrai Miklós pénzügyi államtitkárrá történő kinevezését november 1-jétől.


Tátrai (bal) a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tájékoztatóján

A pénzügyi államtitkári poszt egy hete üresedett meg, amikor Katona Tamás benyújtotta lemondását, amelyet a miniszterelnök elfogadott.

Tátrai Miklós 1975-ben született Budapesten. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett diplomát, gazdaságpolitikai szakon. Az államigazgatásban 2002 óta dolgozik. 2003-ban rövid ideig a Pénzügyminisztériumban dolgozott államtitkársági titkárságvezetőként.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban 2003 óta a költségvetési ügyekért és az uniós támogatások felhasználásáért felelős helyettes államtitkár, illetve szakállamtitkár. Angolul és franciául beszél.