Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

A taxiscégeknél razziázott a GVH

2008.02.28. 15:27
A GVH szerint feltehető hogy a legnagyobb budapesti taxiscégek megállapodtak abban, hogy a fővárosban és a környező településeken kiírt pályázatokat ki nyerje.

A Gazdasági Versenyhivatal előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a 6x6, a Buda, a Budapest, a City taxi, valamint a Főtaxi, a Taxi-2000 és a Voláncom Közlekedési és Kommunikációs Kft illetve a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége telephelyein.

A GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást a vállalkozások és az általuk létrehozott érdekképviseleti szövetség ellen, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján alaposan feltehető, hogy a vállalkozások az érdekképviseleti szövetség tevékenysége mögé rejtve, előzetesen egyeztettek és megállapodtak a fővárosban és környező településein 2006-2008-ban kiírt taxifuvarozási pályázatok és közbeszerzések várható nyerteséről.

Az egyeztetések és megállapodások valószínűleg a pályázat várható nyertesének kiválasztására (jellemzően a már korábban szerződéssel rendelkező pályázó érdekeinek figyelembevétele mellett), a pályázati árakra, valamint egyes pályázók pályázatoktól való távolmaradásának elérésére terjedtek ki.

Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemle lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozások a jogsértést elkövették. A törvény szerint ezen eljárásokra biztosított időtartam 180 nap, amely azonban kétszer ugyanekkora időtartammal meghosszabbítható.  • Bérelnék
  • Hírek